Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa podruhé v sezoně doma nebodovala, Zlínu podlehla 1:2

Brno - Hokejisté Brna prohráli ve 26. kole extraligy se Zlínem 1:2. Kometa podruhé v sezoně před svým publikem nebodovala, gólu se dočkala až za stavu 0:2 z hole obránce Tomáše Kaberleho, pro něhož šlo o první zásah v dresu Brňanů od jeho letního příchodu. Berani uspěli podruhé za sebou a přiblížili se na dosah desítce.

Brno - Zlín
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Oba týmy se hned od začátku snažily hrát aktivně a duel měl solidní tempo. Do první velké šance se dostával hostující Veselý, brankář Falter toho příliš neviděl, ale nakonec v poslední chvíli zasáhl lapačkou. Na druhé straně zahrozila i Kometa, Koreis našel zpoza brány Buriana, který ale kotouč za Kašíka procpat nedokázal.

Utkání mělo spád a rozhodčí v podstatě nemuseli přerušovat hru - až na jednu zásadní výjimku. Po komerční přestávce vyhrál Vlach vhazování, předložil kotouč Štumpfovi, jehož střela z blízkosti brněnské brány znamenala první změnu ve skóre - 0:1.

Druhá část začala obrovskou šancí Dujsíka, který měl před sebou ležícího Kašíka a především prázdnou bránu, ale brněnský obránce nedokázal poskakující kotouč uklidit do sítě. A aby toho nebylo málo, odražený puk neposlal za čáru ani Hruška. Zlínský gólman měl plné ruce práce a navíc mu rozhodčí odpustili přestupek proti pravidlům; evidentně hodil hokejkou při Hruškově šanci, ale trestné střílení se k nelibosti diváků nepískalo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Zlín

Místo vyrovnání přišel trest. Ojedinělý útok hostů ve druhé třetině skončil druhým gólem. Střelu Kubiše vyrazil Falter pouze před sebe a bývalý forvard Havířova Maruna neměl problém rozvlnit síť. Kometa bušila po zbytek druhé třetiny do beraních vrat, ale obrana v čele s Kašíkem odolávala. A odolala i důrazném nájezdu Vondráčka. Už se totiž zdálo, že puk přešel brankovou čáru, po konzultaci s videorozhodčím se však skóre nakonec neměnilo.

Poslední dějství nabídlo soustavný tlak Brňanů, jenže Kašík stále držel svůj tým. Až sedm minut před koncem třetí třetiny hráli modrobílí v pořadí pátou přesilovku a ta už byla zhodnocena. Hruškovo nahození šikovně tečoval Kaberle, pro kterého šlo o jeho vůbec první branku za jeho působení v Kometě. Brno zkoušelo svůj závěrečný nápor umocnit ještě jedním hráčem v poli navíc, v power play však Kometě vůbec nic nevyšlo a výsledek už zůstal stejný.

Kometa Brno - PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. T. Kaberle (J. Hruška, Kováčik) - 14. Štumpf (Roman Vlach), 26. Maruna (Kubiš, Ondráček). Rozhodčí: Fraňo, Kaukokari (Fin.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 7683.

Brno: Falter - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Kováčik, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - T. Svoboda, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Zlín: Kašík - Kotvan, Marušák, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - O. Veselý, Roman Vlach, Štumpf - Cibák, D. Šťastný, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články