Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kaut se vrátil do sestavy Pardubic a potvrdil, že mu východočeské derby svědčí

Útočník Martin Kaut se poprvé od 23. ledna vrátil do sestavy Pardubic a hned se gólem v prodloužení postaral o vítězný vstup Dynama do série proti Hradci Králové. Kaut zároveň potvrdil, že se mu v této sezoně proti tomuto soupeři daří, v pátém východočeském derby skóroval popáté. Čtvrtfinále hrané na čtyři výhry pokračuje v sobotu odpoledne opět v Pardubicích, přímý přenos sledujte od 14:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Pardubický Martin Kaut slaví vítězný gól
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Nic lepšího jsem si asi nemohl přát. Jsme rádi, že jsme se po nepovedeném začátku vrátili do hry. Víme, že těžký bude každý zápas. Hradec má super tým, hráči jsou skvěle připravení. Bude to bitva v každém utkání, musíme makat dál," řekl Kaut po utkání, které Pardubice vyhrály 5:4 v prodloužení.

Úvodní třetina zápasu vyšla lépe hostům, kteří vedli 2:0. "Byli jsme v kabině pořád klidní, což bylo důležité. Věděli jsme, že máme čtyřicet minut před sebou. Pořád jsme věřili, že to otočíme nebo aspoň dorovnáme. Věděli jsme, že jsme měli delší pauzu, i když na to se určitě nechceme vymlouvat. Víme, co v nás je. Takové zápasy jsme už v sezoně odehráli a otočili je," uvedl Kaut.

Pro čtyřiadvacetiletého hráče přitom utkání nezačalo nejlépe. Hned v prvním střídání byl vyloučen. "Možná jsem měl až moc energie. Už je jedno, jestli to byl faul, kluci to ubránili," řekl Kaut.

Při návratu do zápasového rytmu strávil na ledě téměř sedmnáct minut. "Musím poděkovat kondičnímu trenérovi, který se mi hodně věnoval. Věřím, že se od prvního zápasu odrazím."

Dynamo na začátku druhé třetiny v rozmezí 69 sekund vyrovnalo, a přestože poté inkasovalo, dokázalo opět dál gól na 3:3.

"Podařilo se nám stav i otočit, ale pak jsme Hradec vrátili do hry naší přesilovkou, kdy jeli několikrát dva na jednoho. Toho se musíme vyvarovat, Roman Will nás tam skvěle podržel. A my jsme mu to vrátili v prodloužení," uvedl Kaut.

Odchovanec Žďáru nad Sázavou byl nakonec hrdinou utkání, které v čase 61:25 rozhodl. "Jsem rád, ale je to jen první zápas. Je jedno, kdo dává góly. Jdeme za svým cílem a táhneme za jeden provaz. Zítra může dát gól zase někdo jiný," řekl Kaut.

Hned v úvodu série se hrál před vyprodanou arénou napínavý duel s řadou zápletek. "Bude to tak každý zápas. Je to play-off, na to jsem se hodně těšil," uved Kaut. Série na čtyři výhry pokračuje v sobotu odpoledne opět v Pardubicích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články