Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kalous: Předkolo bylo obrazem celé sezony, Brnu jsme ani jednou nedokázali dát víc než dvě branky

Ofenzivní trápení Mladé Boleslavi se ze základní části přeneslo také do předkola play-off, které bylo podle kouče Jiřího Kalouse hlavním důvodem vyřazení Středočechů v sérii s Kometou. Bruslaři dali dohromady ve čtyřech zápasech jen šest branek. Po vítězství 5:1 Brno ovládlo sérii 3:1 na zápasy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. předkola Mladá Boleslav – Brno

"Předkolo bylo obrazem celé sezony, kdy se jinak pracovitý tým trápil v koncovce. Brnu jsme ani jednou nedokázali dát víc než dvě branky," řekl Kalous. Jeho budoucnost u mladoboleslavského týmu zatím není stoprocentně potvrzená. "Je brzo se hned po zápase o těchto věcech bavit. Ale s vedením jsme nějakým způsobem v jednání o mém dalším působení," prohlásil trenér, který se mužstva ujal v lednu.

Kádr ale čeká řada změn. V kuloárech se spekuluje o hráčských přesunech jak z Boleslavi, tak i opačným směrem. "Doteď jsme se soustředili na probíhající sezonu, to pro nás byla priorita. Nějaké změny ale budou, protože řada hráčů končí. Už v průběhu sezony měli podepsáno do jiných týmů. Takže kádr dozná změn," dodal Kalous.

Jedním z hráčů, kteří by měli pokračovat, je kapitán Jan Stránský. Ten byl po vyřazení velmi zklamaný. "Pro nás je to smutný konec. Odehráli jsme dobré zápasy a Brnu jsme byli kvalitním soupeřem," řekl Stránský.

Jedním dechem ale uznal, že v kontextu celé sezony je takový výsledek vlastně spravedlivý. "V základní části jsme nepodávali dobré výkony. Šli jsme do play-off z desátého místa, kam jsme se procpali až v posledních třech zápasech. Brno na tom bylo lépe. Ale v předkole jsme byli rovnocenným soupeřem," konstatoval.

Mladá Boleslav ve čtyřech zápasech základní části vyhrála nad Kometou čtyřikrát, ve vyřazovacích bojích ale ze čtyř pokusů jenom jednou. "Já bych to vysvětlil hned, ale pak bych dostal pokutu. Ale divák, který sleduje hokej a viděl to, tak si na to udělá obrázek svůj," naznačil, že nebyl spokojený s některými verdikty rozhodčích.

Ocenil nicméně podporu boleslavského publika. "Každý kluk v kabině si toho váží. Diváci nás drželi, když jsme prohrávali 0:4, tak pořád fandili. O to víc nás mrzí, že jsme to ukončili takhle brzy," dodal Stránský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články