Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN PŘEDKOLA: Kometa je ve čtvrtfinále, Plzeň si vynutila pátý zápas a Olomouc veze z Varů mečbol

Extraliga zná dalšího čtvrtfinalistu play-off. Po Třinci prošla z předkola mezi nejlepší osmičku také Kometa, která zvítězila na ledě Mladé Boleslavi 5:1 a sérii ovládla 3:1 na zápasy. Naopak souboj mezi Libercem a Plzní se protáhne do rozhodujícího pátého zápasu. Západočeši přetlačili Bílé Tygry 2:1 v prodloužení, když nastavení ukončil Jakub Pour v přesilovce v čase 70:45. Stav série mezi Olomoucí a Karlovými Vary je 2:1 pro Hanáky, již otočili skóre na západě Čech z 0:2 na 3:2 v prodloužení.

Liberec byl gól od postupu

Plzeň oddálila případný konec sezony a sérii s Libercem rozhodne až pátý zápas pod Ještědem. Západočeši vedli ve čtvrtém duelu po trefě Tomáše Mertla, jenž tečoval nahození Petra Zámorského. Bílí Tygři se prosadili jen po sólové akci Oscara Flynna, ale na libereckého kanonýra už nikdo nenavázal. V prodloužení pak napřáhl z dálky Pour a propálil Petra Kváču.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Baránek, Holešinský) - 31. Flynn (Balinskis). Rozhodčí: Úlehla, Stano (SR) - Gerát, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4879.
Stav série: 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. předkola Mladá Boleslav – Brno

Kometa nepřipustila pátý zápas

Mladá Boleslav už druhé domácí utkání proti Kometě nezvládla a po porážce 1:5 jí skončila sezona. Brňané šli za postupem od samého začátku, když v osmé minutě vedli o dvě branky. Nejprve se prosadil po necelých dvou minutách Kim Strömberg, jenž v přesilovce dorazil volný puk, a na 2:0 zvýšil Petr Holík. V prostřední části přidali pojistky Jakub Flek s Jiřím Ondráčkem. Pátý gól připravil Marek Ďaloga, snížení Alexe Lintuniemiho už bylo pouze kosmetické. Gólman Dominik Furch inkasoval ve čtyřech duelech dohromady pouze šestkrát.

BK Mladá Boleslav – HC Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Lintuniemi (Pláněk, J. Stránský) - 2. Strömberg (Kundrátek, Holík), 8. Holík (Horký, J. Ondráček), 31. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík), 40. J. Ondráček (Zaťovič, Vincour), 50. Ďaloga. Rozhodčí: Šír, Sýkora - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Štich (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3835.
Konečný stav série: 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. předkola Karlovy Vary – Olomouc

Hanákům se povedl důležitý obrat

Olomouc obrátila třetí duel s Energií z 0:2 na 3:2 v prodloužení a v sérii se ujala vedení 2:1. Karlovy Vary poslal do vedení Filip Koffer a dvoubrankový náskok zařídil Vít Jiskra. Domácí však promrhali dobře rozehraný souboj o mečbol a Hanáci srovnali v rozmezí 22 sekund ve 46. minutě, kdy se prosadili Jan Káňa v přesilovce a Tomáš Dujsík. V nastavení rozhodl po třech minutách hry Jakub Orsava. Série se přesouvá na Hanou ke čtvrtému a případnému pátému zápasu.

HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 2:3 v prodl. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Koffer (Kohout), 25. Jiskra - 46. J. Káňa (P. Musil, Orsava), 46. Dujsík (Bambula, Kusko), 64. Orsava (Ondrušek, Švrček). Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4329.
Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články