Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr: Zápasy už rozhodovat nebudu, vidím to spíš na čtvrtou lajnu

Jaromír Jágr by měl i v nadcházející sezoně patřit mezi klíčové hráče Kladna, které se po roční přestávce vrací do extraligy. Devětačtyřicetiletý hráč, jenž středočeský klub zároveň vlastní i řídí z manažerské pozice, ale počítá s tím, že jeho role už nebude tak výrazná jako v předešlých letech.

Kladenský boss Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Už se nepovažuju za hráče, který bude zápasy rozhodovat. Spíše budu hrát ve čtvrté lajně a někdy na přesilovce. Už se předělávám z hráče do role manažera. Nehraju proto, že musím, ale proto, že je to lepší pro náš tým. Z ekonomického hlediska. Vím, že už nejsem schopný hrát na top úrovni. Jsem realista. Vím, jaký hráč jsem byl. Na druhou stranu už jen tím, že budu v kabině, nějaký přínos mám," uvedl Jágr.

I nadále platí, že nechce na ledě vypadat trapně, i když ani to jej prý tolik netrápí. "Vše si musíte dát na váhy. Myslím si, že ve své kariéře nemusím nikomu nic dokazovat, a už to beru tak, že i kdybych se měl cítit trapně a věděl bych, že to pomůže mužstvu, tak to udělám," řekl Jágr s tím, že hokej ho stále baví. "Jinak bych ho nehrál. Samozřejmě, že když se nedaří nebo vás něco bolí, tak je to horší. Na druhou stranu jsme tady jen jednou. Dokud to jde, tak pomůžu."

Zda bude hrát hned od začátku sezony, momentálně neví. "Když se vejdu do sestavy, tak bych samozřejmě hrál. Myslím si ale, že budeme mít dost nabité mužstvo, takže nevím. Pokud se nedostanu do čtyř lajn, tak si počkám, až se dostanu do formy," řekl Jágr.

Rytíři se do extraligy vrátili po roce a cíl pro nadcházející sezonu je jasný - udržet se mezi elitou. "Tím, že nebudeme hrát doma, se naše ambice trochu změnily. Věřil jsem, že složíme tým, který bude konkurenceschopný. Náš největší cíl byl se zachránit, protože to bude opravdu náročné a může se stát, že z extraligy budou sestupovat dvě mužstva. Nebudeme si nic namlouvat, cíl je jasný," řekl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno představilo zámořské posily, Rytíři by měli hrát v Chomutově

Kladnu k tomu má pomoct angažování šesti zámořských posil i kanadského trenéra Jeffa Paula. "Bylo to podobné jako před třemi lety, kdy jsme postoupili z baráže. Letos to bylo možná ještě horší. Nikdo tady nezbyl a my jsme nemohli udělat nic jiného než se podívat do zahraničí a nejlepší hráči jsou v zámoří. Věřím, že jsme měli štěstí a vybrali správně. Nikdo nic nemá garantované, ale důležité je mít pocit, že jsme udělali maximum," podotkl legendární útočník, podle nějž je nyní tým pro nadcházející ročník postavený.

Jágr si dobře uvědomuje, že šest hráčů ze zámoří je hodně. "Je to velké sousto, skoro jedna třetina hráčů, kteří jsou na ledě," řekl s tím, že lze očekávat, že to ovlivní i herní styl mužstva. "Hráče ze zámoří jsme brali i proto, že na kladenském stadionu jsme měli skoro jako jediní rozměry NHL. A fanoušci se na mistrovství světa mohli sami přesvědčit, jaký je rozdíl hrát na užším a širším kluzišti. Vybírali jsme hráče pro užší led a uvidíme, jak se s tím poperou," uvedl Jágr. V Chomutově, kde budou Rytíři nyní zřejmě hrát domácí zápasy, jsou "střední" rozměry - 28 metrů na šířku.

Kladenští teď musejí doufat, že i bez klasického domácího prostředí budou ve formálně domácích zápasech úspěšní. Jejich stadion totiž prochází rekonstrukcí a je velmi pravděpodobné, že jej nebudou moct využít po celý extraligový ročník.

"To, že jsme před dvěma lety byli (v extralize) do posledního kola schopni bojovat o záchranu a patnáct kol před koncem nám chyběl bod na desáté místo, tak nám hodně pomohlo domácí prostředí, kde jsme uhráli spoustu zápasů. Bylo to šířkou kluziště, zámořským stylem i tím, že atmosféra na starém zimáku byla vynikající. A ne každý, kdo přijel do Kladna, mohl říct, že to pro něj bylo snadné," uvedl Jágr.

Slavný útočník se ale nechce na vzniklou situaci vymlouvat. Bere ji jako výzvu. "Kdybychom brečeli nad rozlitým mlíkem, tak si těžko pomůžeme. Vždy jsem říkal, když si někdo stěžoval nebo fňukal, že to, co jedny sráží do kolen, nás vynáší do nebes. A toho se musíme držet dál," podotkl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články