Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hyka se vrátil do hry po nemoci jater. Tělo si zátěž pamatovalo, pochvaloval si

Poprvé od 27. září naskočil Tomáš Hyka opět do extraligového utkání. Pardubický hokejista se vrátil po nemoci, která ho vyřadila na dlouhých sedmdesát dnů ze hry. Při návratu Hyka pomohl Dynamu k vítězství nad Litvínovem (1:0). Od úvodu nastoupil devětadvacetiletý forvard ve čtvrté pardubické formaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Litvínov

„Jsem moc rád, že jsem naskočil, už to bylo dlouhé. Trénování je něco jiného než zápas, ale musím říct, že jsem se cítil skvěle. Myslím, že jsem dobře připravený a budu postupně dostávat více prostoru,“ řekl Hyka.

V tomto ročníku odehrál teprve šestý zápas, chyběl více než dva měsíce. „Nejhorší byl začátek, kdy člověk nemohl nic dělat. Musel jsem striktně dodržovat jaterní dietu, nebylo to nic příjemného. Když kluci vyhrávali, tak jsem chtěl samozřejmě pomoci a hrát, ale nešlo to urychlit. Užil jsem si více času s rodinou, uteklo to. Nyní už se můžu opět soustředit na svou práci,“ dodal útočník se zkušenostmi z NHL.

Na návratu začal pracovat nejprve individuálně, ostrý trénink s týmem absolvoval až den před utkáním proti Litvínovu. „Byl jsem domluvený, že začnu u kouče Michala Břetenáře. Byl jsem hlídaný na přístrojích, kdyby se náhodou něco stalo. K týmu jsem se připojil až v pondělí před zápasem. S trenéry jsme mluvili, říkal jsem jim, že se cítím dobře. Byl jsem i předtím párkrát na ledě,“ popisoval Hyka.

Pardubičtí trenéři se rozhodli Hyku hned využít. „Postupně bude dostávat příležitost. Byli jsme domluveni, že po sedmdesáti dnech pauzy dostane nějakých osm až devět minut a použijeme ho do přesilovky. Uvidíme, jak na tom bude hlavně zdravotně,“ uvedl Marek Zadina, asistent trenéra Pardubic.

Proti Litvínovu odehrál Hyka nakonec téměř jedenáct minut. „Už když jsem začal trénovat, tak tělo reagovalo dobře, tu zátěž si pamatovalo. O to lépe se pracovalo, i ten zápas jsem si užil. Byli jsme domluveni s trenéry, že dostanu nějaký čas. V utkání už to bylo na nich. Kdybych se necítil dobře, tak bych to řekl, ale nebyl důvod,“ poznamenal Hyka.

Po výhře nad Litvínovem se Dynamo vrátilo na první pozici v extraligové tabulce. Nejen proto se Hyka těší na další příležitosti. „Je mi jedno, kde budu hrát, hlavně chci být součástí týmu a pomoci k cíli, který všichni máme,“ dodal forvard Dynama.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články