Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pardubice jsou zpátky v čele extraligy. Fotbalovým výsledkem zdolaly Litvínov

Po dvou porážkách přišlo vydřené vítězství. Pardubice se vrátily do čela extraligové tabulky, když přehrály Litvínov těsně 1:0. Soutěž vedou o bod před Vítkovicemi. O vítězství Dynama se postaral brankou ve druhé třetině útočník David Cienciala, jenž skóroval v přesilovce. Třetí čisté konto v sezoně udržel reprezentační gólman Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Litvínov

V sestavě Dynama se již objevili útočníci Tomáš Hyka a Tomáš Vondráček. Prvně jmenovaný se vrátil po nemoci, druhý přišel do Pardubic z Karlových Varů výměnou za Filipa Koffera.

V úvodní třetině žádná branka nepadla, blízko k ní byl domácí Adam Musil, ale brankář Zajíček jeho střelu zblízka chytil. Na druhé straně se po zaváhání Vály neprosadil před Willem osamocený Hlava.

Ve 24. minutě Pardubičtí rozehráli svou první početní výhodu a po necelé minutě skórovali. Útočník Cienciala si vyměnil puk s Dvořákem a střelou z pozice mezi kruhy překonal Zajíčka. Litvínov svou přesilovku nevyužil, při hře pět na pět pak měl obrovskou šanci na vyrovnání Straka. Od modré čáry jel sám na Willa, jenže pardubický brankář jeho kličku přečetl. O chvíli později dorážel zblízka Zohorna, ale ani litvínovský gólman neinkasoval.

Ve 48. minutě se hostům naskytla možnost k vyrovnání v přesilovce, jenže po půlminutě se o výhodu připravili po dvojitém vyloučení Jakse. K dalším střelám se dostali hráči Dynama, pokus Hyky z kruhu chytil Zajíček. Litvínov to ještě v závěru zkusil v šesti bez brankáře, ale nulu na svém kontě nesmazal. Blízko gólu do prázdné branky naopak byli Cienciala s Radilem, na výsledku 1:0 už se však nic nezměnilo.

Dohrávka 25. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 25. Cienciala (T. Dvořák). Rozhodčí: Hejduk, Kika – Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7 568.

Sestavy:

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Hrádek, T. Dvořák, Bučko, Vála, od 21. navíc Chabada – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Vondráček, A. Musil, Říčka – Hyka, Rákos, T. Zeman. Trenér: R. Rulík.

Litvínov: Zajíček – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Šalda – Abdul, M. Sukeľ, Kudrna – P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, P. Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články