Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hrňa měl strach, že netrefí odkrytou bránu. Nepodali jsme optimální výkon, zhodnotil

Třinec se v semifinálové sérii extraligy dostal proti Pardubicím do vedení po výhře 2:1 ve čtvrtečním utkání. Střelec vítězného gólu Erik Hrňa přiznal, že se bál, že odkrytou bránu mine. Zkušený útočník zhodnotil, že Oceláři i přes výhru neodehráli optimální utkání a do dalšího duelu musí vkročit jinak.

"Měl jsem fakt strach, jak je odkrytá, aby se mi puk nenamotal na hokejku. Ještě jsem to měl pod nohama, fakt jsem se do poslední chvíle bál, že ji minu. Naštěstí mi to tam spadlo. I ze mě to spadlo," řekl Hrňa novinářům ke své třetí trefě v sezoně.

Vyzdvihl u vítězného gólu i práci Arona Chmielewského, který zavezl puk do útočné třetiny. "Aron se pěkně propletl středním pásmem. Říkal jsem mu, že to udělal jak had ve hře na mobilu Nokia. Propletl se tam jako snake a našel Doudyho (Milana Douderu) na modré, ten to vypálil. Willák (brankář Roman Will) to měl těžké, protože jsem puk před ním ještě tečoval. Vypadl mu, já to jen dorazil," popsal vítězný gól.

Hrňa skóroval z dvanácté třinecké střely v zápase. "Nepodali jsme optimální výkon. I v kabině jsme si řekli, že to nebylo úplně ono. Ale jsme rádi, že jsme našli cestu k vítězství. Příští zápas ale musíme začít úplně jinak," uznal.

Základem úspěchu Ocelářů byla opět svědomitá obrana. V předchozí sérii se Spartou vyhráli třikrát, přestože soupeř vyslal v utkání alespoň o 15 střel více. Nyní pocítily stejnou bezmoc i aktivnější Pardubice. "Hrajeme to už nějakou dobu, je to fakt o detailech. Když vypadne jeden, tak se tam otevírají dvířka, kdy můžou Pardubice hrozit. Na to se musíme soustředit, aby si každý dělal, co má," popsal Hrňa obrannou hru.

Hosté vyhráli na střely 34:14. Jediný gól vstřelili po zaváhání Ondřeje Kacetla, který neudržel nahození od modré čáry, a Tomáš Vondráček ve 27. minutě z dorážky do prázdné branky vyrovnal. "Vůbec bych neřešil nějakou chybu Ondry, protože nás drží každý zápas. Bez něho bychom nebyli tam, kde jsme," podotkl Hrňa. Kacetl za bezgólového stavu chytil únik Lukáše Sedláka a jednou jej zachránila i tyč.

Skóre otevřel až Libor Hudáček, který obkroužil pásmo a místo střely zvolil kličku, kterou se dostal do předbrankového prostoru, a skóroval. "Hudy to udělal úplně perfektně. Dva jejich hráči už čekali, že bude puk nahazovat na bránu, stáhnul si to a poslal nad vyrážečku," ocenil Hrňa.

Zdá se, že individuální akce jsou cestou, jak překonat soupeře. "Otázkou je, jak si to hráč vyhodnotí, jestli se může dostat do té brány, nebo ne. Samozřejmě nechceme ztrácet puky někde na modrých čárách, takže je jednodušší puk nahodit a hrát u nich než nějakou takovou individuální akcí ztratit puk na modré čáře a dát Pardubicím protiútok," zamýšlel se Hrňa.

Čtvrtý duel se odehraje v pátek od 17 hodin znovu v Třinci. "Budou na nás chtít vletět, ale budeme se snažit podat lepší výkon a vyhrát," pronesl Hrňa odhodlaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články