Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hráli jsme výborně, ale udělali dvě chyby, litoval Sedlák

Mezi nejaktivnější hokejisty Dynama Pardubice ve třetím semifinále play-off extraligy s Třincem patřil útočník Lukáš Sedlák, jenž trefil i tyč, brankáře Ondřeje Kacetla však nepřekonal. Třicetiletá opora Východočechů ale věří, že když Pardubice takový výkon zopakují v pátek, uspějí a vyrovnají stav série na 2:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. semifinále Třinec – Pardubice

"Jaké jsou emoce po zápase? Zklamání. Měli jsme super šance, které jsme nedali. Hned v první třetině jsem jel sám na bránu, Tomáš Hyka tam pak jel sám, Činel (David Cienciala) taky ve třetí třetině hned v prvním střídání. Měli jsme tam fakt super šance a stačí to proměňovat," řekl Sedlák po utkání.

Reprezentační útočník mohl v 18. minutě otevřít skóre, trefil ale jen tyč a puk následně Kacetl udržel na svých zádech. "Vždy chyběl kousek. Myslím si, že jsme hráli výborný hokej, ale udělali jsme dvě chyby a oni dali dva góly. Zítra další zápas, když budeme pokračovat takto dál, tak se to dříve nebo později obrátí," věří Sedlák.

"Nejde říct, že bychom neměli šance nebo že bychom stříleli z blbých pozic. Dvakrát nebo třikrát sami na bránu, z toho musíme dát alespoň jeden gól," podotkl.

Zatímco Pardubice vyslaly na Kacetla 34 střel, Roman Will si připsal jen 12 zákroků. A Oceláři potrestali dva chyby soupeře. "Takový je hokej. Nějaký zápasy jste lepší a prohrajete, někdy jste horší a vyhrajete. Hokej je hra chyb a my jsme je dneska nepotrestali. Udělali jsme jich méně, ale nepotrestali jsme," řekl Sedlák.

Dynamo mělo i třikrát výhodu přesilových her, ani v nich ale recept na Třinec nenašlo. "Teď po zápase si naše přesilovky moc nevybavuju. V jedné, jak jsme tam šli jako druzí, jsme měli dobré střely. Robert Říčka z mezikruží netrefil bránu. Podle mě to nemohl moc vidět přes mě. Ale samozřejmě si to chce přesilovkami pomoc," uvedl odchovanec Českých Budějovic, který do Pardubic přišel v průběhu sezony z NHL.

Východočeši, kteří vyhráli základní část extraligy, momentálně s úřadujícím mistrem prohrávají 1:2 na utkání. Sedlák je ale stále pozitivní. "Soustředím se na další zápas a věřím tomu, že když budeme hrát tak jako dneska, tak se k nám to štěstí obrátí a od té tyčky nebo od zad se to odrazí do brány," dodal Sedlák optimisticky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články