Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hradec Králové zvládl nájezdy a pomohl mu dvougólový Jergl, Zlín opět prohrál

Pátá porážka v pátém utkání nové extraligové sezony pro Zlín. Berani padli potřetí v řadě na domácím ledě, tentokrát berou alespoň bod za porážku 2:3 na nájezdy s Hradcem Králové. Za Mountfield se dvakrát trefil Aleš Jergl, vítězný nájezd zaznamenal v 9. sérii Filip Pavlík.

Aleš Jergl při gólovém zakončení proti Liboru Kašíkovi
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Hosté se prosadili už po 22 sekundách. Jergl přebruslil všechny soupeře a bekhendovým blafákem poslal puk za Kašíkova záda. Z pravého kruhu poté zakončoval Oksanen, vzdálenější tyč zlínské branky ale minul.

Berani - stejně jako v pátek proti Vítkovicím - odpověděli v přesilovce, když Kubišovu střelu dorazil do sítě Mikúš. Královéhradečtí mohli vzápětí znovu vést, Lev však Kašíka nepřekonal. Při vyloučení Karafiáta našel Lalancette Oksanena, domácí brankář jeho ránu bez přípravy chytil do lapačky. Neuspěl ani Smoleňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Hradec Králové

"Z naší strany to bylo mnohem lepší, než třeba zápas s Vítkovicemi. Hráli jsme mnohem lépe z obrany, nenechávali jsme tam takové díry. Kluci mi v předbrankovém prostoru hodně pomáhali. Jsem vděčný, že jsme urvali aspoň bod," řekl brankář poražených Libor Kašík.

Na začátku druhé třetiny měl Lukeš zakrytý výhled, s pokusem Hamrlíka od modré čáry si přesto poradil. Mladý zlínský bek následně usedl na trestnou lavici a Kašík musel betony likvidovat střelu příklepem od Cingela.

Po pasu Mikúše před brankou nepřesně zakončoval Žižka. Na opačné straně hřiště Kašík u pravé tyče ustál akci čtvrtého hradeckého útoku. Tlak Východočechů ještě umocnila přesilovka, Lev však mířil pouze do tyče.

Domácí vstoupili do třetí části v početní převaze, ta ale skončila faulem Fořta. Při hře ve čtyřech skóroval Hradec. Druhý gól zaznamenal Jergl, jehož nahození Kašíkovi propadlo do branky. Ve velké šanci se pak ocitl Lalancette, Kašík v pádu zasáhl betonem.

Hostující tým měl i nadále herní převahu, dalšími trefami ji ale nepotvrdil. Zlín v 53. minutě vyrovnal, když využil přesilovku střelou z první Okál. Velké možnosti poté zblízka neproměnili bratři Klímové, oba vychytal Kašík.

Vítěze nakonec určily až samostatné nájezdy, které v deváté sérii rozhodl královéhradecký obránce Pavlík.

"Měli jsme dobrý vstup do utkání a dali jsme rychlý gól. Místo toho, aby nás nakopl, nás ale trochu srazil. Nepovedly se nám přesilovky, vůbec se mi nelíbily. Měli jsme si v nich pomoci. Byl to urputný a nepohledný hokej. Měli jsme pár dalších šancí, které jsme nedali. Jsem však rád, že jsme získali dva body," uvedl asistent hostujícího trenéra Ladislav Čihák.

5. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. T. Mikúš (P. Trška, Kubiš), 53. Okál (Suhrada, Šlahař) - 1. Jergl (Smoleňák), 42. Jergl (Perret, McCormack), rozhodující sam. nájezd F. Pavlík. Rozhodčí: Pešina, Kika - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. Diváci: 2719.

Sestavy:

Zlín: Kašík - Suhrada, Žižka, Dluhoš, P. Trška, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš - Šlahař, Fryšara, Köhler - Jan Svoboda, Hejcman, Okál - P. Sedláček, Karafiát, Sebera. Trenér: R. Svoboda.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Perret - Oksanen, Lalancette, Kelly Klíma - Lamper, Pilař, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.

Robert Svoboda (Zlín): "Vstup do zápasu jsme měli katastrofální, ale to už je zapomenuté. Do hry nás vrátila úspěšná přesilovka. Jsme rádi, že jsme si v ní pomohli. Ve druhé třetině byl soupeř silnější a dostával nás pod tlak. Bylo to pro nás těžké. Na konci nicméně přišla skvělá trefa Okála, která nám dala ještě šanci hrát o body. Víme, že bod je málo, ale po prvním střídání bychom ho asi brali. Nevěšíme hlavy. Musíme to přežít a věříme, že se nám vrátí důležití hráči, kteří nám mohou pomoci s kvalitou hry."

Ladislav Čihák (Hradec Králové): "Měli jsme dobrý vstup do utkání a dali jsme rychlý gól. Místo toho, aby nás nakopl, nás ale trochu srazil. Nepovedly se nám přesilovky, vůbec se mi nelíbily. Měli jsme si v nich pomoci. Byl to urputný a nepohledný hokej. Měli jsme pár dalších šancí, které jsme nedali. Jsem však rád, že jsme získali dva body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články