Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Gulaš byl pyšný na tým a zároveň zklamaný: Asi tady nezůstaneme pohromadě

Milan Gulaš se po jednozápasovém trestu vrátil do sestavy Českých Budějovic, hned skóroval, ale ani zkušený útočník neprolomil přesilovkové trápení v pátém semifinále na ledě Sparty. Kapitán Motoru byl zklamaný z porážky 2:3 a vyřazení, zároveň si však uvědomuje, že celkově třetí místo je pro Jihočechy úspěchem.

Zklamaný Milan Gulaš po vyřazení od Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Do zápasu jsme vstoupili dobře. Říkali jsme si, že by bylo fajn, abychom dali první gól, což by nám hodně pomohlo. Dostali jsme ho ale my, a to se pak vždy hůře dohání. Nevyužili jsme přesilovky, což byla velká škoda. Sparta se trošku jinak rozestavila a my jsme s tím měli problém. Některé šance byly, ale nedokázali jsme je proměnit," řekl Gulaš.

Jeden z klíčových hráčů Motoru zároveň ocenil kvality soupeře. "Sparta má skvělý mančaft. Jsou to super hráči, kteří šance dokážou využít. Sérii asi rozhodla efektivita v šancích. Kvalita na jejich straně je vyšší," uznal.

Gulaš se do semifinálové série vrátil po jednozápasové stopce. Jeho pětiminutové vyloučení ve třetím utkání série navíc Spartě pomohlo vyhrát úvodní duel na ledě Motoru. "Mrzí mě to, samozřejmě. Budu to mít v sobě dlouho. Ale jsem emotivní hráč. Mnoho z vás mě zná, hraji na hraně. Play-off se hraje na hraně, někdy i za ní. Bohužel mi to ujelo, mně zkušenému hráči, který má za sebou řadu play-off. Teď už s tím nic neudělám. Ale, jak bych to řekl: leklé ryby nikdy nemohou zvítězit. Ale vím, že to byla chyba, mrzí mě to. Teď už to nezměním," přiznal Gulaš.

V O2 areně proto chtěl udělat vše, aby svou chybu odčinil a týmu pomohl. "Samozřejmě, že chcete pomoci klukům, protože vám ještě dali šanci a já tak dostal možnost odčinit vyloučení ve třetím zápase. Určitě jsem měl větší motivaci a mrzí mě, že to nevyšlo. Bohužel," řekl odchovanec Českých Budějovic, který se do mateřského klubu vrátil před sezonou z Plzně.

Jihočeši po vyřazení v semifinále převzali bronzové medaile za třetí místo, což je pro Motor úspěch, Gulaš však cítil hlavně zklamání. "Já si před sezonou vždy přeji vyhrát pohár, to je jediný cíl, který mám. Několikrát jsem byl blízko, ale nikdy se mi to nepodařilo. Na druhou stranu jsem pyšný na náš tým, protože jsme v týmu měli plno nových kluků, včetně mě, a budovali jsme se od začátku sezony. Jsem rád, že ve druhé polovině sezony se nám dařilo a podařilo se nám skočit do čtyřky, což bylo skvělé. Teď si přeju, aby tým zůstal pohromadě, což se asi nestane," podotkl.

Řada hráčů by totiž Motor měla v létě opustit. Trojnásobný nejproduktivnější hráč extraligy si dobře uvědomoval, že v tomto složení tým hraje naposledy. "Nerad řeknu jo, ale asi ano. My starší hráči, kteří jsme z Českých Budějovic, tak jsme se takhle perfektně sešli. Jirka Novotný, který už skončil, se dokázal vrátit. Povedlo se nám ho přemluvit, aby pokračoval, a byl strašně platný. Takových hráčů není moc, aby dokázali charakterem tým semknout. Není to o produktivitě, ale i o charakteru. Je to osobnost, která pomůže týmu. Ať už je to on, Michal Vondrka nebo Lukáš Pech, to jsou super hráči, skvělí lidé. Dovedou dát týmu, co potřebuje. Je fajn, že jsme to dotáhli až sem. Ale samozřejmě nás to bude mrzet dlouho. Protože šance byla," řekl Gulaš.

S odstupem času prý ale bude účast v semifinále a konečné třetí místo považovat za úspěch. "Vážím si každé medaile, každá je super. Je super, že jsme mohli hrát před fanoušky, protože to předtím delší dobu nešlo. Je skvělé, když můžete vypustit emoce společně. V sezoně, kdy nás všichni pasovali, že bychom měli být dole, tak jsme ukázali, že máme charakter a bojovali jsme o finále," dodal Gulaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články