Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Extraliga se přes olympiádu stopne. Týmy se ale mohou na zápasech domluvit, připustil Řezníček

Neúčast hokejistů z NHL v Pekingu neznamená jen pokles kvality olympijského turnaje a starosti pro reprezentační kouče, ale také trable pro českou extraligu. Její ředitel Josef Řezníček potvrdil, že vzhledem k sestavování národních týmů hráči z Evropy se nejvyšší soutěž přeruší. Ovšem počítalo se se šesti koly v olympijské přestávce, nastává tedy fáze hledání termínů.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
HDP: Řezníček o extraligovém plánu během Her v Pekingu

Tak jako trenéři před nominací sestavují plán B, jednají o něm i zástupci vedení extraligy a kluby ohledně programu. "Chystáme ještě online meeting, kde si budeme vyjasňovat další věci. To znamená, jak naložit s těmi šesti koly, kam se přeloží," řekl ředitel nejvyšší soutěže Josef Řezníček v pořadu Hokej den poté.

Letošní ročník hraje výjimečně 15 týmů, protože loni se kvůli covidové pandemii a s tím spojené nejistotě nesestupovalo. Je tedy potřeba sehrát 60 kol. "Před rokem a půl jsme sestavili termínovou listinu a šedesát kol tam bylo těžké dostat. Domluvili jsme se, že šest kol dáme do olympijské přestávky, protože se nám to nechtělo dávat do běžných reprezentačních oken," osvětlil Řezníček.

"Teď jsme samozřejmě překvapení, počítali jsme, že pojedou hráči NHL. Měli jsme dvě tři varianty, které jsme klubům přednesli, ale pro ně je to daleko více nečitelné. Některé kluby, které nemají nominanta, by však mohly hledat soupeře, s kterým by hráli," připustil.

Přesně takto uvažují v Hradci Králové. "My jsme pro, aby se hrálo dál. Chápeme, že některé kluby budou postiženy tím, že budou mít méně hráčů, a tam se nebráníme, aby si tyto kluby zápasy přehodily do volných míst nebo okének v kalendáři," prohlásil další z hostů pořadu Hokej den poté generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

První volný termín, kam se může přesunout jedno "olympijské" kolo, je už 2. ledna. "To už je za pár dní a potřebujeme co nejvíc informací. Jenže situace je velice nepřehledná. U nás je termín oznámení nominace někdy 10. ledna, ale přesto musíme už vést komunikaci, abychom zápasy z olympijské přestávky vyndaly. Největší neznámá je pro nás, kolika hráčů se budou olympijské hry týkat. Mimo naše reprezentanty máme v extralize také Slováky, Lotyše, Francouze a Kanaďany," připomněl bývalý obránce Plzně, Sparty či Karlových Varů Řezníček.

Do konkrétního programu reprezentace před olympiádou ještě promluví rozpisy národních soutěží. Například extraliga se má podle současného plánu, jenž se ale zřejmě změní, hrát ještě 1. února. "Po dohodě s kluby chceme přesunout kolo ze 2. února o den dříve. Potom by všichni nominovaní odjížděli na sraz reprezentace a následně se leteckým spojem organizovaným Českým olympijským výborem přesunuli do Pekingu," dodal Řezníček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články