Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Erik má fazonu a daří se mu. Na co sáhne, to mu vyjde, chválí Řepík Thorella

Pro svého spoluhráče z útoku měl jen slova chvály. Útočník Sparty Michal Řepík se podílel na výhře nad Litvínovem 6:4 gólem a dvěma asistencemi, přesto vyzdvihl výkon parťáka z útoku Erika Thorella, jenž přispěl dvěma brankami. Elitní formace s Romanem Horákem tak táhne Pražany tabulkou vzhůru.

Erik Thorell (uprostřed) slaví se spoluhráči ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Byl to těžký zápas. Odehráli jsme čtyři zápasy obden, což není nic jednoduchého. Extraliga se rozjela ve velkém tempu a jsme rádi za vítězství. Na druhou stranu pořád děláme chybičky, které musíme odstranit," řekl Řepík a poukázal na čtyři inkasované branky.

Pražané v první i druhé třetině skórovali vždy krátce před přestávkou a získali trochu klidu na své hokejky. "Vždy musíme hrát do poslední vteřiny. Když nebudeme, je to špatně. Že to ale takhle vyšlo, je náhoda. U mého gólu tam byla přesilovka. Jinak se snažíme hrát celých 60 minut, abychom nevypadli ze hry a nedostali druhý tým na koně," podotkl dvaatřicetiletý útočník a ocenil výkon Litvínova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Litvínov

Sparta vyhrála čtvrtý z pěti zápasů v sezoně a posunula se na druhé místo tabulky. S úvodem extraligy tak může být spokojená. "Samozřejmě, že je to lepší, než kdyby to bylo obráceně a měli jsme jednu výhru a čtyři porážky. Chceme vítězit. Na druhou stranu některé výkony nebyly optimální a pořád je začátek soutěže. Teď je to hodně o bruslení a bez bojovnosti to nejde," podotkl Řepík.

Pražané doposud nastříleli 22 branek, společně s Třincem nejvíce. V posledních dvou zápasech se trenérům osvědčila výměna Vladimíra Sobotky a Erika Thorella, který se posunul do elitní formace k Řepíkovi. "Erik má fazonu a daří se mu. Na co sáhne, to mu vyjde, což je pro nás super. Ze začátku se nám moc nedařilo a trenéři do toho chtěli sáhnout a rozhýbat to. Zatím se to daří a doufám, že budeme pokračovat," přál si Řepík.

Litvínov v minulé sezoně dvakrát v O2 areně vyhrál, podle Řepíka to ale nehrálo roli. "Vůbec jsme se o tom nebavili a nepřemýšleli nad tím. Připravujeme se zápas od zápasu na každého soupeře jinak, my jim chceme vnutit náš styl," řekl Řepík s tím, že v nezvyklé sérii šesti domácích zápasů potřebuje Sparta vyhrávat.

"Pak budeme jezdit ven, kde to bude také těžké. Zatím se nám to daří. Ztratili jsme jeden zápas a doufám, že to bude pokračovat v neděli proti Brnu," přál si kapitán Sparty.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články