Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov doplatil na hru v oslabení i neproměněný nájezd. Spartu znovu táhl Thorell

Sparta zvládla předehrávku 7. kola extraligy proti Litvínovu a po výhře 6:4 poskočila na druhé místo tabulky s bodovou ztrátou na vedoucí Třinec. Pražané vstřelili dva góly v přesilovce a jeden díky Romanu Horákovi dokonce i v oslabení, švédský útočník Erik Thorell si připsal další dvě trefy. Litvínovští se mohli vrátit do zápasu ve 33. minutě, ale Patrik Zdráhal neproměnil za stavu 2:3 trestné střílení.

Miroslav Forman ze Sparty se raduje v utkání proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Domácím se ideálně vydařil vstup do utkání a ve 2. minutě se dostali do vedení, když po Buchteleho akci oslavil gólem jubilejní 500. zápas v extralize Forman.

Litvínov se ale z rychle inkasovaného gólu otřepal, vytvořil si tlak a v 5. minutě hosté vyrovnali. Jarůškova střela se odrazila od tyčky k Irvingovi a kanadský obránce si pohotovou dorážkou připsal první branku v sezoně.

Dění v extralize se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Sparta si sice mohla pomoct přesilovkou, ale Havelkův faul nepotrestala. Více práce než Zajíček v litvínovské brance měl domácí Salák, do vedení se ale opět dostali Pražané. A paradoxně v dlouhém oslabení. Chybu v litvínovské rozehrávce potrestal Horák.

Na začátku druhé části Sparta nevyužila dvě početní výhody po faulech Pospíšila a ve 29. minutě toho litovala. Saláka prostřelil Estephan a vyrovnal. Domácím zpět do vedení pomohl Thorell, který předvedl povedenou individuální akci a po vyjetí zpoza branky překonal Zajíčka potřetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Litvínov

Ideální šanci vyrovnat měl Zdráhal, ale ve 33. minutě nevyužil trestné střílení, když Salák jeho pokus zlikvidoval. V závěru druhé třetiny Sparta přidala čtvrtý gól, v přesilové hře se prosadil Řepík.

Severočechy vrátil na dostřel také v početní výhodě Kudrna, který předešlých pět sezon oblékal dres Sparty. Domácí ale na jeho branku rychle odpověděli a opět v přesilovce. Jarůškův faul potrestal Thorell, který dal již pátý gól v sezoně.

Střelecký večer v O2 areně ale nekončil. Za domácí se prosadil Doležal, jenž nahradil v druhé formaci Sobotku, který ze zápasu odstoupil. Za hosty kontroval s koncem další početní výhody Pospíšil. Pak už Sparta dovedla čtvrtý domácí zápas v řadě do vítězného konce.

Předehrávka 7. kola hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 2. Forman (Buchtele, Vitouch), 20. Horák (Řepík), 32. E. Thorell (Řepík), 40. Řepík (Moravčík, D. Kaše), 48. E. Thorell (M. Jandus, Z. Doležal), 52. Z. Doležal (D. Kaše) - 5. Irving (Jarůšek, Hrbas), 29. Estephan (Balinskis, Jarůšek), 46. Kudrna (P. Zdráhal), 55. Pospíšil (V. Hubl, Balinskis). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4752.

Sparta: Salák - Moravčík, Mikliš, Němeček, M. Jandus, T. Dvořák, R. Jeřábek, T. Tomek - Řepík, Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - Forman, Vitouch, Buchtele - Z. Doležal, Zikmund, Prymula. Trenér: Jandač.

Litvínov: Zajíček - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, D. Zeman, Demel - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - Zygmunt, Havelka, Stehlík. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články