Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Disciplinárka udělila jednozápasové tresty. Koblasovi za napadení rozhodčího, Pláňkovi za tvrdý střet

Útočník Petr Koblasa z Karlových Varů a obránce Mladé Boleslavi Martin Pláněk dostali od disciplinární komise hokejové extraligy jednozápasové tresty. Koblasa za napadení rozhodčího, Pláněk za zákrok do oblasti hlavy a krku.

Petr Koblasa z Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Koblasa se v úterním utkání 3. kola proti Liberci ohnal loktem v šarvátce s Markem Zacharem a trefil do břicha čárového rozhodčího, který se snažil dvojici roztrhnout. Dostal za to osobní trest do konce utkání. "Přestože lze připustit, že hráč si postavení rozhodčího nemusel být vědom, za svoje jednání nese v podobných případech odpovědnost," uvedl v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Poslechnětě si nový díl podcastu Hokej bez červené:

Pláněk si jedno utkání nezahraje za faul na Andreje Kollára v druhé třetině úterního duelu proti Kometě Brno. Pláněk byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu za zákrok do hlavy nebo krku.

"Hráč ve snaze zabránit soupeři v dalším postupu s kotoučem zdvihl ruce před sebe, čímž protihráče zasáhl do oblasti hlavy a přimáčkl ji na ochranné sklo hrazení. Ačkoli lze připustit, že k zásahu přispěl rovněž protihráč tím, že se před střetem sklonil, podle Pravidel ledního hokeje je povinností hráče vést zákrok tak, aby neohrozil zdraví protihráče," uvedl Ujčík, jenž při vynesení trestu přihlédl k tomu, že Pláněk nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a že Kollár utkání dokončil.

Pláněk bude Mladé Boleslavi chybět v dnešním duelu v Plzni, Koblasa přijde o páteční zápas v Hradci Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Liberec
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články