Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Další problémy v Dynamu. Kousal údajně řídil pod vlivem kokainu a je mimo tým

Kauza kolem užívání kokainu už jednou v Pardubicích byla. Po dřívější situaci, která se rozvířila kolem současného asistenta trenéra Dynama Petra Čáslavy, má podobný problém stěžejní hokejista klubu Robert Kousal. Server iDnes.cz uvedl, že měl při policejní kontrole pozitivní orientační test na kokain. Východočeský klub hned zaregoval a do vyřešení případu Kousala postavil mimo mužstvo.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice vyřadily ze soupisky Kousala. Měl být pod vlivem kokainu

Oficiální prohlášení od sportovního ředitele Dynama Dušana Salfického zní takto: "Na základě informací z médií jsme Roberta Kousala vyřadili z týmu. Do oficiálního stanoviska Policie ČR Robert Kousal nebude u mužstva. Jakmile bude jasné stanovisko Policie ČR, dáme oficiální vyjádření, jak budeme situaci řešit."

"Pokud se oficiálně prokáže pozitivní test na drogy, okamžitě s ním ukončíme smlouvu," přidal na sociální síti Twitter majitel klubu Petr Dědek.

Výsledkovou krizi a změny v Dynamu rozebral i nový Hokej fokus podcast:

Podle MF Dnes zastavila policejní hlídka Kousala v úterý po 13. hodině. "Mohu potvrdit, že muž ročník 1990 měl při orientačním testu pozitivitu na kokain. Muž byl podroben dalšímu vyšetření biologického materiálu. Jeho výsledky policii zatím známy nejsou," uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská. Policie auto zastavila proto, že řidič nerespektoval přikázaný směr jízdy při výjezdu od čerpací stanice.

Rodák z Vyškova se vrátil do Pardubic před rokem po pěti sezonách strávených na angažmá v zahraničí. V aktuálním extraligovém ročníku odehrál šest zápasů a připsal si gól a asistenci.

Kousal není prvním hráčem Pardubic, který se ocitl v podobných problémech. V červnu 2018 policisté při kontrole odhalili kokain v těle obránce Petra Čáslavy.

Zdroj
ČT sport, idnes.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články