Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čihák končí jako asistent na lavičce Hradce a převezme po Rulíkovi Mladou Boleslav

Novým trenérem extraligové Mladé Boleslavi se stal Ladislav Čihák, jenž působil v poslední sezoně na pozici asistenta Tomáše Martince v Hradci Králové. Ve funkci nahradí čtyřicetiletý Čihák Radima Rulíka, který odešel do Pardubic.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Čihák přebírá Mladou Boleslav

"Moje působení v Boleslavi je velká výzva. Poslední roky tu byly velmi úspěšné, takže to beru i jako osobní zkoušku. Mám pověst emotivního trenéra, což souhlasí. Je to dané tím, že neumím prohrávat. Emoce v sobě kolikrát dusím a pak bouchnu. Kluci mě znají – jakmile začne zápas, tak trochu neznám bratra. Starší hráče to člověk učit nemusí, ale ti mladší to v sobě kolikrát úplně nemají a ten drajv je třeba jim ukázat," řekl Čihák.

Pro Čiháka půjde o druhé extraligové angažmá v roli hlavního trenéra. V sezonách 2018/19 až 2020/21 působil v Plzni, kde již předtím sbíral několik let zkušenosti na pozici asistenta. Indiánům pomohl k celkem třem bronzovým medailím. Mladoboleslavští nyní budou vybírat jeho asistenta.

"Asistenta si můžu vybrat. Budu se o tom ale určitě bavit i s Radimem Vrbatou (sportovní ředitel klubu) a Vencou Nedorostem (sportovní ředitel A-týmu). Přijde mi férové řešit to týmově," nastínil Čihák.

V Hradci Králové Čihák oslavil zisk Prezidentského poháru pro vítěze základní části, ale ve vyřazovacích bojích o titul skončila ambicióznímu klubu sezona již ve čtvrtfinále, shodou okolností právě po sérii s Mladou Boleslaví.

S Bruslařským klubem tak došel Rulík podruhé za sebou až do semifinále. V úterý byl však potvrzen jako nástupce Richarda Krále v Pardubicích.

Po nabídce Dynama ve středočeském klubu předčasně skončil, na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu s opcí a bude mít za úkol vytáhnout mužstvo do bojů o titul.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články