Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Extraligový třesk: Rulík končí v Mladé Boleslavi, míří trénovat Pardubice

Škatulata v extralize. Novým trenérem hokejistů Pardubic byl jmenován Radim Rulík, který nahradí po sezoně odvolaného Richarda Krále. Šestapadesátiletý kouč vedl v uplynulých čtyřech sezonách Mladou Boleslav. Po nabídce Dynama ve středočeském klubu předčasně skončil a na východě Čech podepsal dvouletou smlouvu s opcí.

Je nám líto, video expirovalo.
Rulík povede Pardubice. Oslovil mě koncept, prohlásil

"Dostal jsem nabídku. Z mé strany to nebylo rozhodnutí ze dne na den, protože jsem si potřeboval vše nechat projít hlavou. Rozhodlo, že jsem v Boleslavi, kde jsem byl maximálně spokojený, byl čtyři roky. A já vždy, když jsem byl u týmu pátou sezonu, tak to nebylo ono. A nechtěl jsem to zopakovat v Boleslavi. Vše jsem zvážil a rozhodl jsem se, že je ideální čas se rozhodnout pro změnu," řekl Rulík.

Pardubice hledaly trenéra poté, co tým vypadl ve čtvrtfinále play-off. "Cesta hledání nového trenéra Dynama byla trošku trnitá. Jsem rád, že Radim je tady s námi a podařilo se nám získat trenéra, který má za sebou úspěchy. Má úspěchy, jako člověk je výborný a z toho mám velkou radost. Věřím, že s námi bude celou dobu smlouvy a pomůže nám k našim cílům, které jsme si stanovili," uvedl majitel východočeského klubu Petr Dědek.

Rulík povede Pardubice společně s Králem a Markem Zadinou, který momentálně ještě působí jako asistent v Třinci. V Mladé Boleslavi by jej měl nahradit Ladislav Čihák, jenž měl původně vést tým společně ve dvojici s ním. Angažování Čiháka ale Středočeši ještě oficiálně neoznámili.

Rulík v minulosti působil jako asistent nebo hlavní trenér v Karlových Varech, Plzni, ve Znojmě, v Chomutově, ve Spartě nebo v Litvínově. Se Severočechy získal v roce 2015 extraligový titul. Má za sebou také angažmá v Omsku a Lvu Poprad v ruské superlize, respektive v KHL. Působil i u juniorské a seniorské reprezentace. V roce 2000 byl asistentem Jaroslava Holíka na zlatém juniorském mistrovství světa, jako spolupracovník Vladimíra Růžičky se podílel na titulu světových šampionů v roce 2005.

V Pardubicích dostal Rulík za úkol minimálně zopakovat umístění mezi nejlepší čtveřicí po základní části a v play-off získat medaili. "Byli bychom rádi, aby to při stoletém výročí (od založení klubu) zacinkalo," řekl Dědek.

Rulík bude vedle Pardubic zřejmě působit i na střídačce juniorské reprezentace. Je totiž hlavním kandidátem na post, který uvolnil Karel Mlejnek. Vedení východočeského klubu dopředu avizovalo, že se s Českým svazem ledního hokeje dohodne na spolupráci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články