Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Hokej v srdci

Chtěli jsme to urvat za každou cenu. Jsem šťastný, že jsme sérii vrátili do Plzně, říká Svoboda

Brankář Plzně Miroslav Svoboda dlouho čekal na vítězný zápas. Naposledy byl v sestavě Škody v duelu 58. kola extraligy při porážce po nájezdech ve Zlíně a ve třech předchozích utkáních s Mladou Boleslaví dostal přednost Dominik Pavlát, ale zkušenější Svoboda v utkání předkola play-off číslo čtyři dokázal své kvality. Nepustil ani jednu ze 31 střel, které mířily na jeho branku, udržel první nulu v celé sezoně a prodloužil Plzni sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. předkola Mladá Boleslav – Plzeň

"Pro mě je tohle rozhodně lepší, než když jsem třeba chytal naposledy v základní části ve Zlíně. Nechci říct, že tam nešlo o nic, ale je to takový letní hokej. Tohle je pro mě lepší, kdy každá chyba může rozhodnout. Člověk to má v hlavě a o to víc se soustředí," řekl Svoboda.

Celý den cítil z týmu obrovské odhodlání poprat se s osudem a zabránit vyřazení. "Ráno jsme tady měli pětadvacet naštvaných borců s touhou něco s tím udělat. Zatímco v sezoně jsme s tím měli problém, že jsme byli mnohdy moc v klidu, tak nyní to bylo jiné. Byli jsme fakt nasr..í a chtěli jsme to urvat za každou cenu, což se nám povedlo," pochvaloval si Svoboda.

Ocenil také parádní výkon týmu v obraně. "Jen na to musíme navázat i ve čtvrtek. Víme, že když chceme, tak to umíme hrát výborně, ale máme mladý tým, takže ty výkyvy tam někdy jsou. Musíme si to teď pohlídat, abychom si to nastavení udrželi takové, jak jsme ho měli tady v Boleslavi pro tento zápas," přemítal Svoboda.

"Co je víc, než vyhrát 1:0? Před časem se nám povedlo vyhrát 1:0 i v Třinci, takže jsme věděli, že to dokážeme. Možná to kluci měli v hlavě. A já jsem opravdu šťastný, že jsme tu sérii vrátili do Plzně. Teď si jen musíme udržet v hlavě stejný chtíč, jak v tomto zápase. A věřit, že to překlopíme na svou stranu. Určitě to nebude rozdílem třídy, zase to budeme muset ukopat," dodal Svoboda.

Pondělní zápas, který skončil pro Plzeň porážkou 3:5, sledoval ze střídačky, soupeře si ale prý nijak zvlášť nenačetl. "Vůbec jsem nesledoval video ani nic dalšího. Chtěl jsem si jen užít ten hokej jako takový, protože toho na mě bylo v té sezoně hodně. Všechno kolem jsem si moc připouštěl. Takže jsem to všechno vypustil a snažil se užít si jen ten čistý hokej," popsal Svoboda.

První nulu sezony nevnímá jako nějaké zadostiučinění. "Spíš bych řekl, že je to ostuda, když přišla až teď. Štvalo mě to v té základní části, ani nevím, zda se mi to někdy stalo, že bych neměl ani jedinou nulu. Ale teď jsem všechna čísla a starosti, co se kolem hokeje točí, vypustil. Jen jsem se snažil chytit každý puk a doufal, že to vyjde," uvedl Svoboda.

A měl i štěstí. "Když už jsme udělali chybu, skončilo to tyčkou. Tu jsem dostal snad asi po jedenácti zápasech, aniž by z toho byl gól. V tu chvíli jsem si říkal, že bych mohl mít i to štěstí na své straně. A dobře to dopadlo. Ale opakuji – byl to pořád jen jeden zápas série. A my potřebujeme zvládnout i ten další doma, abychom postoupili dál. Žádná velká euforie nemůže být, musíme jít dál," zdůraznil.

"Byl to celkově těžký zápas, jak to bývá v každém play-off. Připomnělo mi to sérii s Kladnem, kdy jsme s Jihlavou postupovali do extraligy. Také tehdy šlo o každý puk a výsledky byly 2:1 nebo 1:0. Ale já to mám rád. A také bylo super chytat před lidma. Když bylo v hledišti prázdno, měl jsem problém si to trošku uspořádat v hlavě. Jsem rád, že to vyšlo, ale máme další zápas. Doufám, že to bude podobné a nevyhořím," přál si Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články