Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov potvrdil formu a vyhrál i v Hradci

Hradec Králové - Poosmé v řadě se podařilo Chomutovu bodovat, a potvrdil také zlepšenou formu na ledě soupeřů, kde v základní hrací době neprohrál již poslední čtyři utkání. Tentokrát si Severočeši poradili na ledě Hradce Králové, kde vyhrál 4:2. Chomutov na východě Čech vedl již 3:0, když si úvodní a poté i vítěznou trefu v utkání připsal Květoň, Hradec se ale dvěma slepenými góly dostal zpět do hry. Ve třetí třetině pojistil vítězství Chomutova Červenka.

Utkání Hradec Králové - Chomutov
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Východočeši navíc v posledních duelech pokaždé inkasovali jako první a tato statistika se potvrdila rovněž ve střetnutí s Chomutovem. V první třetině byli hosté lepší, Hradec se dostal prakticky do jediné šance, jenže Kukumberg nezvládl nájezd, když se mu vůbec nepovedl pokus o blafák.

Chomutov byl mnohem nebezpečnější, například Červenka měl velmi dobrou příležitost v přesilovce, ale zastavil ho brankář Svoboda. Ten se postavil do brány podruhé v řadě, tradiční jednička Kacetl seděl na střídačce. V 18. minutě však ani Svoboda nestačil na přesnou Květoňovu střelu pod horní tyč. Útočník byl před ním po perfektní Růžičkově přihrávce zcela sám.

Ve druhé části byl Mountfield, na jehož střídačce se objevil i klubový šéf Schön, výraznější, jenže nedostatečně přímočarý. Hráči často místo střelby volili další přihrávku - jako například ve 27. minutě Kudrna. Piráti hráli mnohem jednodušeji a vyplácelo se jim to. Ve 28. minutě zakončil únik dvou proti jednomu Hřebejk ranou nad Svobodovu lapačku a hned o minutu později se po dalším přečíslení tří proti dvěma prosadil nepříliš prudkým pokusem Květoň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Chomutov

Jeho střela prošla Svobodovi mezi betony a na jeho místo se následně postavil Kacetl. Změna Hradci pomohla, po ní byli domácí lepší. Pavlík ani Knotek však Strmeně nepřekonali - první při samostatném nájezdu ze strany, druhý po vyjetí od zadního mantinelu.

Hradec se trefil až při hře čtyři na čtyři ve 36. minutě. Kanaďan Courchaine předvedl perfektní akci a po kličce obránci nahrál do jasné šance Vydarenému. Stejně jako Chomutov také Hradec skóroval dvakrát během dvou minut. Po Vydareném si připsal zásah také Knotek, jenž do prázdné branky dorazil puk odražený od tyče po Šimánkově teči. Střelec v tu chvíli už opět hrál ve středu prvního útoku s Kudrnou a Šimánkem. Zápas však začínal ve třetí formaci, na jeho klasickém místě zkusil kouč Draisaitl Ihnacaka.

Třetí třetina byla ve znamení hradecké snahy o vyrovnání. Mountfield se dostal do tlaku, ale Strmeň byl výborný. Lapačkou chytil tvrdou Courchainovu střelu, zpacifikoval také bekhendový pokus Červeného.

Hradecký nápor byl neúspěšný, zato Chomutov brilantně zvládl jeden z rychlých protiútoků, do nichž se dostal. V 52. minutě přihrával Vondrka a z voleje přesně pod břevno pálil Červenka. Osvědčené parťáky dal do jednoho útoku kouč Růžička až ve třetí třetině a vyplatilo se mu to. Domácím se duel nepodařilo zdramatizovat ani při závěrečné power play. 

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 36. Vydarený (Courchaine, Ihnacák), 37. T. Knotek (Šimánek, Pláněk) - 18. D. Květoň (V. Růžička ml., Pereťagin), 28. Hřebejk (Dušek), 29. D. Květoň (Jánošík), 52. Červenka (Vondrka, Pospíšil). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 4359.

Hradec Králové: A. Svoboda (29. Kacetl) - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Jank, Vašíček - J. Kudrna, Ihnacak, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, T. Knotek, Courchaine - Köhler, Honejsek, R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Jánošík, Dlapa, Šidlík, Pereťagin, Mrázek - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Kämpf, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Peter Draisatl (Hradec Králové): "Prohrávali jsme 0:3, takhle daleko to nesmí nikdy dojít. Do mužstva se nám dostavila nejistota, děláme chyby a hráči se trápí. Je to vidět, o tom se ani nemusíme bavit. Na pořadu dne teď bude dostat se do nějaké sebedůvěry a pohody. Ať jsme zase schopní hrát hokej, který umíme."
Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Ukázalo se, že se naše výkony zvedají. Jsme schopni bodovat i venku. Dostali jsme se do třígólového vedení, ale Hradec se zvedl. Zarazil se až po druhé třetině. Nám pomohla přestávka, do třetí třetiny jsme vstoupili velice slušně. Čtvrtý gól to definitivně rozhodl. Jsme velice spokojeni, kluci odvedli dobrou práci." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články