Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chomutov si poradil s Kometou, opět zářil Červenka

Chomutov - Už to začíná být zvykem. Chomutov vyhrál další domácí utkání, navíc mu opět skvělým výkonem pomohl Roman Červenka. Útočník Severočechů se postaral o jeden gól, na další dva asistoval, a i díky jeho výkonu výběr Vladimíra Růžičky porazil Kometu Brno 4:2. Svěřencům Aloise Hadamczika nepomohly ani dva přesilovkové góly, Chomutov tak v osmém domácím zápase v řadě dokázal bodovat.

Naposledy v říjnu v Brně prohrál Chomutov 4:6 a odveta měla prakticky úplně stejný začátek, jen tentokrát nedopustili obrat. Severočeši na první gól nepotřebovali opět ani minutu a už v 35. sekundě skóroval Rutta. Domácí obránce si najel před branku a do prázdné klece poslal milimetrovou přihrávku Červenky.

I v dalším průběhu měli více ze hry a převahu chomutovští hokejisté, což se odrazilo i v přesilových hrách. Velká příležitost se Chomutovu naskytla v 5. minutě, kdy hrál 71 sekund dvojnásobnou přesilovku. Domácí pětice se ale k přímému ohrožení Čiliaka nedostala. Necelé tři minuty před koncem úvodního dějství vyhlavičkoval Čiliak pokus Sklenáře.

Pokud v první dvacetiminutovce neměli domácí ani jednoho vyloučeného, na začátku prostřední třetiny šel na trestnou lavici Rutta a vzápětí byl za vysokou hůl potrestán brankář Kopřiva. Ve druhé přesilovce vyrovnal Dočekal, který sám před domácím gólmanem dorazil Kováčikovu střelu od modré.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Kometa Brno

Chomutov mohl dostat do vedení po přihrávce Vondrky Růžička, ale trefil pouze brankovou konstrukci. Domácí se prosadili až 80 sekund před koncem prostřední části. Červenka v přesilovce zpoza branky našel Růžičku, který z bezprostřední blízkosti dostal puk za Čiliakova záda.

Do dvoubrankového vedení šli domácí ve 44. minutě, kdy se Dlapa od modré trefil mezi Čiliakovy betony. Branka byla uznána až po konzultaci s videorozhodčím, protože puk se dostal pod konstrukcí mimo branku. Vzápětí se předvedl první útok domácích. Nejdříve v přečíslení dva na jednoho Růžička trefil pouze brankáře a o několik sekund se Vondrka proháčkoval brněnskou obranou, aby puk z jeho hokejky skončil pouze na tyčce.

Do hry Kometu dostala opět využitá přesilová hra. Dvanáct sekund před návratem vyloučeného Růžičky se střelou zápěstím z pravého kruhu prosadil Čermák. Naději Brňanů na bodový zisk ale definitivně pohřbil necelých šest minut před koncem produktivní Červenka, který po přihrávce Vondrky z první prostřelil Čiliaka. 

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Rutta (Červenka), 39. V. Růžička ml. (Červenka, Vondrka), 44. Dlapa (Šidlík, Hřebejk), 55. Červenka (Vondrka) - 25. Dočekal (Kováčik, J. Káňa II), 53. L. Čermák (Dujsík). Rozhodčí: Hribik, T. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci 5056.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk.
Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný. Kometa Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec, Dujsík - R. Zohorna, V. Němec, Ostřížek - T. Svoboda, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, Koreis, Burian - Raška, Dočekal, P. Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Jan Šťastný (Chomutov): "Opět se nám výborně povedla první třetina, ve které jsme byli rychlejší, agresivnější a měli spoustu šancí. Mrzí nás jen, že skončila 1:0 a nevyužili jsme přesilovku pět na tři. Pak jsme se trochu báli, aby nám to nechybělo. Brno ve druhé třetině začalo bruslit, bylo agresivnější, hrálo houževnatě a dělalo nám problémy. A potvrdilo, že je silné v přesilovkách. Dnes jsme měli trochu štěstí, ale výborným výkonem v čele s Romanem Červenkou jsme to zvládli. Roman ukazuje, že je v extralize rozdílovým hráčem, a my jsme rádi, že jej máme."
Karel Beran (Brno): "Rozhodl začátek první a konec druhé třetiny, kdy jsme zbytečně inkasovali góly. Ve druhé třetině jsme chtěli být aktivnější, což se nám povedlo. Možná i díky přesilovkám se nám to povedlo a gólem jsme se vrátili do zápasu. Nechali jsme si ale dát zbytečný (druhý) gól po chybách, i když to bylo v oslabení. To rozhodlo. Pak jsme sice dokázali dát na 3:2, ale zase jsme inkasovali poté, co jsme nepokryli hráče. V závěru jsme měli ještě šance, ale to už bylo rozhodnuté." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články