Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov doma zabral. K triumfu nad Vítkovicemi pomohly přesilovky

Jak je dobré umět dobře přesilové hry. To si po utkání 33. kola extraligy mohou říkat hokejisté Chomutov. Piráti doma vyhráli 4:2 nad Vítkovicemi a všechny branky vstřelili při početní výhodě. Svěřenci Vladimíra Růžičky ukončili sérii šesti porážek s ostravským týmem.

Radost hokejistů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Justin (Peters) chytal výborně, dobře jsme bránili a pomohli si přesilovkami. Trošku jsme je potrénovali a napadalo nám to tam. Sedli jsme si nad nimi, koukli jsme se na to, ale bylo to i trochu se štěstím," řekl útočník Vladimír Růžička po zápase. "Všechny týmy se na soupeřovy přesilovky připravují, ale myslím, že Vítkovice to nedělaly, protože jsme je měli hrozné. Možná i to pomohlo," pousmál se.

Severočeši začali aktivněji, hned v 6. minutě se ale museli bránit ve čtyřminutovém oslabení. A hosté se v početní výhodě dostali rychle do vedení, střelou k bližší tyčce se o to zasloužil Roman. Druhý gól ale Vítkovice v pokračující početní výhodě nepřidaly.

Chomutovští se v první přesilovce trápili, následující dvě však využili. Obrat v utkání zajistili povedenými tečemi ještě v první třetině Fin Marjamäki a Vantuch.

Na konci úvodní dvacetiminutovky dostal po potyčce trest Štich, střela Stránského v následné početní výhodě ale skončila na tyčce. Krátce po polovině duelu nejprve Vantuch z ideální pozice minul, poté Sklenář ve vlastním oslabení nevyužil únik. V závěru druhé třetiny dostali Piráti dlouhou výhodu přesilovky pět na tři a Růžička ji využil ke zvýšení vedení domácích.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Vítkovice

"Řekli jsme si, co sehrajeme, ale soupeři se podařilo vyhodit puk. Pak jsme to chtěli dát Jurovi na volej, který má bombu, ale nešlo to. Zkusil jsem to vzít a propálit. Se štěstím mi to tam spadlo. Ze začátku jsem chtěl střílet na zadní tyčku, ale Honza Výtisk tam stál, takže jsem si to rozmyslel a zkusil jsem první tyčku," řekl Růžička s tím, že brankář hostů nic neviděl.

V úvodu závěrečné třetiny mohl uklidnit Piráty Svoboda, který ale v úniku Bartošáka neprostřelil. Na druhé straně se blýskl proti Tyborovi domácí brankář Peters. Chomutovští na přelomu třetiny nevyužili přesilovku, takže mohly udeřit Vítkovice, když z jasné pozice snížil Lev.

Závěrečnou power-play hostů ukončil trest za příliš mnoho hráčů na ledě, místo vyrovnání tak Vítkovice ještě jednou inkasovaly v oslabení. V čase 59:56 uzavřel skóre obránce Valach.

"Měli jsme doposud skvělá oslabení, jedna z nejlepších. Proti Chomutovu se to sešlo a napadalo nám to tam. Byly to střely od modré a teče. Věděli jsme, co budou hrát, připravovali jsme se na to. Bohužel se to ale sešlo. Občas má soupeř vyložené šance a trefí tyčku, dneska hrály odrazy s nimi," řekl útočník hostů Jakub Lev.

Piráti Chomutov - HC Vítkovice Ridera 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Marjamäki (T. Svoboda, V. Růžička ml.), 18. Vantuch (Štich, Duda), 40. V Růžička ml. (Duda, Marjamäki), 60. Valach - 6. O. Roman (Schleiss, Lev), 53. Lev (Olesz). Rozhodčí: A. Jeřábek, Kika - Pešek, O. Polák. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 3941.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - Klhůfek, Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Baranka, J. Mrázek, od 41. navíc T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Poletín, Toman, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Jan Šťastný (Chomutov): "Připravovali jsme sna soupeře, který má za sebou úctyhodnou sérii výher. Věděli jsme, že to nebude vůbec nic jednoduchého. V minulých zápasech se nám přesilovky nedařily, tentokráte se ale povedly a celý zápas rozhodly. Všechny čtyři branky jsme vsítili v početní výhodě a dovolím si tvrdit, že jsme byli lepší mužstvo. Měli jsme výborný pohyb, vytvářeli jsme si spoustu šancí a jsme rádi, že jsme soupeře s výborným brankářem Bartošákem porazili. Jsme spokojeni, že jsme o víkendu zopakovali vítězství a přenesli si dobrou hru ze Sparty. Klukům patří dík."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Do zápasu jsme vstoupili solidně, jenomže jsme pak měli spoustu zbytečných vyloučení. Ve druhé třetině jsme si opticky vytvářeli nějaký tlak, ale bez jakéhokoliv nebezpečí pro soupeře. V závěrečném dějství jsme vstřelili branku a dostali jsme se na dosah, abychom mohli se zápasem ještě něco udělat, ale pak jsme opět nebyli nebezpeční."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články