Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vítkovice zvítězily díky pětigólové smršti v první třetině. Zlínu nestačilo na body ani padesát střel

Z posledních šesti zápasů pět výher. Vítkovičtí hokejisté hrají v pohodě, což potvrdili i v 32. kole extraligy domácím vítězstvím 6:1 nad Zlínem. O jasných třech bodech rozhodli už v první třetině, kdy na úvodní trefu Dominika Lakatoše odpověděli pěti góly a z brány vyhnali Jakuba Sedláčka, který se na startu druhé části do klece vrátil. Dvakrát v zápase skóroval reprezentant Patrik Zdráhal. Hosté utrpěli těžký debakl i přesto, že soupeře dvojnásobně přestříleli v poměru 50:25.

Oslava první trefy Vítkovic z pěti v bohaté první třetině
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice si připsaly nejvyšší výhru v aktuální sezoně, kterou nezhatilo ani dvojí střídání gólmanů na zlínské straně. "Snažili jsme se být aktivní, ale nebyli jsme produktivní, to nás stálo zápas," řekl hostující obránce David Nosek.

Jak růžově pro Zlín první část začala, tak katastrofálně skončila. Hosté se už ve třetí minutě lacino dostali do vedení díky Bartošákově hrubce: domácí gólman se ve snaze urychlit rozehrávku vydal za vlastní bránu, pak ale pod tlakem zazmatkoval a poslal puk přímo před prázdnou klec na hůl hostujícího Lakatoše, který pohodlně skóroval.

"Zajel jsem za branku a chtěl jsem to po forhendu dát ven, ale na poslední chvíli jsem slyšel obránce, který si o puk zařval, že ho chce za branku. A jak jsem nešikovnější za tou bránou, tak jsem si to o brusli sklepl přímo před branku, kde už stál jejich hráč. Bohužel. Naštěstí jsme jim to šestinásobně vrátili," uvedl Patrik Bartošák.

Zlín byl ve vedení pouze 32 sekund. Olesz vychytrale nahodil puk z nulového úhlu a o tělo přesunujícího se Jakuba Sedláčka kotouč zapadl za brankovou čáru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín

Na co pak Vítkovice sáhly, to s nadsázkou skončilo v bráně. Hned první přesilovku v páté minutě využil Stránský, který zápěstím prostřelil Jakuba Sedláčka mezi betony. Zlínský brankář přepustil své místo Štůralovi, ale i toho rychle překonal Zdráhal, jemuž kotouč před prázdnou bránu bekhendem skvostně předložil Stránský.

"Zápas rozhodly naše rychlé góly potom, co jsme dostali rychlou branku. Dokázali jsme rychle vyrovnat a hned v první přesilovce získat vedení na naši stranu. A když jsme pak všechno stříleli na bránu, tak to tam napadalo," prohlásil Rostislav Olesz.

Na pohled se hrál vyrovnaný hokej, ale domácí byli neuvěřitelně produktivní. Květoň ve 12. minutě vtipným švihem zpoza beka zvýšil na 4:1 a hostující zmar demonstroval pátý gól, který si dal smolnou tečí Romanovy přihrávky do vlastní brány obránce Padrnos. Třebaže na střely na bránu Zlín první dějství vyhrál 21:11, na góly to pro něj bylo hrozivých 1:5.

"Určitě rozhodla první třetina. Nám se podařilo dobře vstoupit do zápasu, vedli jsme rychle 1:0, ale ob jedno nebo druhé střídání se Vítkovicím podařilo vyrovnat. Pak jim tam napadalo snad úplně všechno, co dali na bránu. De facto o zápase bylo rozhodnuto," podotkl Nosek.

Ve druhé části se do zlínské branky vrátil Jakub Sedláček a hned v nástupu musel likvidovat šanci Květoně. V pohodě hrající Vítkovice už číhaly především na brejkové situace. V 31. minutě zůstal za hostujícími beky Zdráhal a sólo zakončil přesnou ranou do horního rohu.

Další góly už domácí nepřidali, přestože znovu Zdráhal a Lev či Schleiss šance měli.

HC Vítkovice - Berani Zlín 6:1 (5:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Olesz (Lev), 5. Š. Stránský (Gregorc, Olesz), 8. P. Zdráhal (Š. Stránský, Gregorc), 13. D. Květoň (O. Roman, Šidlík), 16. O. Roman (Schleiss), 31. P. Zdráhal (Schleiss, Výtisk) - 3. Lakatoš. Rozhodčí: Mrkva, Šír - V. Hanzlík, Tošenovjan. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5503.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Baranka, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.

Zlín: J. Sedláček (6.- 21. Štůrala) - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Matějíček, Valenta, Padrnos - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Fryšara, Honejsek - E. Kulda, Popelka, Herman - Šlahař, P. Sedláček, Lakatoš. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Pavel Trnka (Vítkovice):  "O výsledku rozhodla první třetina. My jsme paradoxně odehráli špatné utkání v obranném pásmu, kde jsme hořeli a soupeř nás tam dostával pod tlak. Ale jsme rádi, že jsme proměnili své šance a rozhodli to utkání hned v první třetině. Hráčům za to patří dík."

Robert Svoboda (Zlín): "Z naší strany to bylo velmi divoké utkání. Dostali jsme se lacino do vedení a ještě laciněji jsme ho ztratili. Rozhodla první třetina, ve které domácí proměnili vše, co měli. My jsme se snažili být pořád aktivní a hráčům jsme zdůrazňovali, že se s tím dá něco udělat, ale domácího gólmana jsme nedokázali překonat. Dali jsem si pak alespoň cíl, že neprohrajeme poslední třetinu, ať jsme připraveni na další zápas, což se nám povedlo. Změna gólmanů nepřinesla kýžený efekt. Tomáš Štůrala nebyl tak v pohodě, takže jsme se po první třetině s trenérem gólmanů dohodli, že to vrátíme zpátky a to bylo správné rozhodnutí."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články