Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Černou pardubickou sérii porážek prodloužila Olomouc

Už na osm zápasů se protáhlo čekání pardubických hokejistů na výhru v extralize. V neděli jim ho prodloužili olomoučtí hráči, kteří tak vezou domů tři body za výhru 4:1 a je to pro ně už páté vítězství za sebou. Hanáci začali výborně a po první třetině vedli 2:0. Dynamo dokázalo jen v závěru druhé třetiny snížit na 1:3, na obrat ale nemělo síly.

Olomoucký brankář Jan Lukáš
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Rozjetá Olomouc potvrzovala od začátku dobrou formu a v první třetině svého soupeře přehrávala. Do vedení jí pomohla čtyřminutová přesilovka, kterou zužitkoval ranou z mezikruží Ostřížek.

Dynamo se trápilo při přechodu středního pásma a Lukáše v brance hostujícího týmu pořádně neohrozilo ani při přesilovce. Naopak chvíli před pauzou zvýšil na dvoubrankový rozdíl bývalý pardubický útočník Nahodil.

"Jsme teď na vítězné vlně, za to jsem šťastný. Začátek byl od nás docela špatný, ale dali jsme góly a Pardubice pak k ničemu moc nepustili," připomněl Nahodil.

Ve druhé části už to bylo o něčem jiném. Dynamo přidalo a při zmatku před Lukášovou brankou bylo blízko ke snížení. Na druhé straně si Hamerlík poradil jak s šancí Irgla, tak s nebezpečnou dorážkou Ostřížka. Zápas celkově nabral na tempu a šance přicházely v krátkém sledu po sobě. Po rychlém protiútoku se neprosadil Miromanov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Góly padaly až v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc si znovu pomohla využitou přesilovkou. Skvělou práci odvedl clonící Knotek a Jergl ranou do horního růžku zvýšil náskok hostí. "Po minulém zápase a svém prvním gólu jsem si začal věřit. Viděl jsem místo nad ramenem, a tak jsem to tam zkusil. Trošku mi po zranění chybělo sebevědomí, věřím ale, že to takhle týmu i mně osobně půjde dál," přál si Aleš Jergl.

Tentokrát už Dynamo dokázalo reagovat. Za 32 vteřin se zblízka trefil Bubela a snížil. Situace mohla být pro Pardubice ještě příznivější, jenže Poulíček v závěru po úniku ze strany pálil jen do Lukáše. Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil.

Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Vedení Olomouce mohl pojistit Irgl, ale ve velké šanci Hamerlíka neprostřelil. Dynamo mělo velkou šanci zdramatizovat ještě utkání ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale víc než slabou střelu Procházky domácí nevyprodukovali. Olomoučtí bránili náskok bez větších potíží a soupeře nepouštěli k soustavnému tlaku. Nic na tom nezměnila ani Bubelova rána z dobré pozice. Skóre definitivně upravil ranou do prázdné branky Irgl.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc  1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Bubela (Poulíček, Mandát) - 12. Ostřížek (J. Knotek), 19. Nahodil (Holec, Jergl), 38. Jergl (Dujsík, Ostřížek), 59. Irgl. Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora - O. Polák, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2. Diváci: 6743.

Pardubice: Hamerlík - Děrvuk, Holland, Wishart, Miromanov, Štindl, Mikuš, od 21. navíc Budík - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - Skokan, Bubela, Machala - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Mandát, Welsh, Poulíček. Trenéři: Kopřiva, Marek a Janecký.

Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Staněk, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Kotala, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Břetislav Kopřiva (Pardubice): "Prohráli jsme první třetinu 0:2. I když některé góly byly se štěstím, jinak je to pořád stejné – nedáváme branky. Ve druhé části se mužstvo zvedlo, měli jsme šance, ale zastavila nás přestávka. Ve třetí třetině si to Olomouc pohlídala, celkově hrála velmi organizovaně, její výsledky nejsou náhodné, těžko jsme se přes její obranu dostávali. Na mužstvu leží deka. Střídáme hráče, vyměňujeme je, děláme maximum, ale efekt to nepřináší. Budeme se muset zamyslet, co s tím."

Jan Tomajko (Olomouc): "Byl to pro nás hodně těžký zápas, protože jsme hráli spoustu utkání s přestávkou jednoho dvou dnů. Už minule v Boleslavi bylo vidět, že nám síly ubývají, takže jsme z toho měli obavy, ale dobře jsme začali a dostali se do vedení 2:0. Ve druhé části nás Pardubice zatlačily a měly šance. Třetí třetinu už jsme kontrolovali a Dynamo jsme do tolika šancí nepustili. Pro nás je to výborný výsledek."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články