Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Čekání na gól bylo delší, než jsem čekal, uvedl k premiérové trefě Vondrka

Před sezonou přišel do Mladé Boleslavi jako velká posila a mašina na góly a asistence. Jenže v novém působišti se nemohl Michal Vondrka střelecky prosadit. Prokletí zlomil až v duelu 7. kola proti Pardubicím. Jeho trefa, ke které přidal dvě asistence, navíc padla v oslabení a nakonec se ukázala jako vítězná. I díky úspěšné spolupráci s Jakubem Klepišem se Středočeši mohli radovat z výhry 4:2.

Michal Vondrka slaví gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsem samozřejmě hrozně rád, že jsem dal gól, pomohl tak mančaftu a vyhráli jsme. Ty body na osobní konto, to je jen plus navíc. Ale je pravda, že už to bylo dost zápasů a čekání na gól bylo delší, než jsem čekal. Víru jsem však neztrácel, jsem optimista," řekl šestatřicetiletý útočník.

Krátce po druhé přestávce nachytal hostujícího střelce Petra Sýkoru jen kousek od pardubické branky. "Přiznám se, že jsem tam šel trochu na risk... Snažil jsem se chytit puk, 'Sejčkovi' se ale při pokusu o lehkou žabku ten puk nezvedl, já ho zachytil a bylo to tam. Byl v tom i kousek štěstí," popsal Vondrka.

Třetí třetina byla hodně vypjatá, i kvůli zákroku Jakuba Orsavy na Jacoba Cardwella, který skončil stejně jako domácí David Němeček po souboji zkraje zápasu v nemocnici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Pardubice

"Abych se přiznal, ten zákrok jsem vůbec neviděl, protože jsem šel střídat a akorát jsem si sednul. Tam se zápas hodně dramatizoval, protože jsme tam hráli hodně oslabení a byly z toho zbytečné nervy. Také jsme z toho mohli dostat góly a ten zápas mohl být úplně jiný," řekl Vondrka. "Oslabení jsme ale zvládli hodně dobře a jsem strašně rád, že jsme to ubránili a vyhráli."

Středočeši uspěli i díky výborně fungující souhře Vondrky s kapitánem Klepišem, jenž zaznamenal dva body za gól a nahrávku. V přípravě spolu zkušení útočníci již nastupovali, v bojích o extraligové body ale nastoupili v jedné formaci od začátku zápasu poprvé.

"Předtím nám to spolu moc nešlo, teď jsme si říkali, že to ještě zkusíme a dnes to bylo dobré. Mohlo by to nastartovat nějakou naši delší spolupráci," přál si Vondrka.

Asistent mladoboleslavského trenéra Vladimír Čermák na tiskové konferenci po utkání ujistil, že tahounům týmu věří. A to bez ohledu na pomalejší rozjezd, který má Vondrka za sebou.

"Jsou to starší zkušení hráči, jimž někdy trvá déle, než se dostanou do své pohody. Ale věříme, že ta pohoda přijde. A snad se začíná už i trochu projevovat. Vítězná sestava se nemění, takže příští zápas určitě nastoupí Michal s Kubou zase spolu," uvedl Čermák.

Vondrka si přál, aby týmu vydrželo nasazení. "Minule v Liberci jsme si po dvou výhrách asi mysleli, že vše půjde samo. Dali jsme tam gól a začali s nimi hrát hokej nahoru dolů. Nasypali nám pár gólů a bylo po zápase. Změnili jsme nějaké věci a přineslo to ovoce," pochvaloval si Vondrka a spěchal na šití po zásahu vysokou holí Petra Čáslavy.

"Snad to bude dobré. Jsem hlavně strašně rád, že mi nevypadly zuby, protože to byla fakt rána. Mám tam zevnitř velkou díru, mám to tam rozseklé, ale zuby zaplaťpánbůh zůstaly," pousmál se Vondrka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články