Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Taneční skupina roku

Bohužel jsem Tima zasáhl nešťastně, omluvil se Houdek za faul na Söderlunda. Zákrok odsoudil i Dědek

Hokejový obránce Michal Houdek z Pardubic se na klubovém webu omluvil za hrubý faul na útočníka Tima Söderlunda z Plzně v pondělním utkání 45. extraligového kola. Třiadvacetiletý bek zasáhl svého nedávného spoluhráče loktem do hlavy, zraněný Švéd opustil led na nosítkách a v nemocnici se zraněním krku a hlavy zůstává hospitalizován. Disciplinární komise soutěže teď Houdkovi prakticky jistě zastaví činnost, s čímž pardubický obránce počítá.

Pardubický bek Michal Houdek
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"V hokeji se člověk mnohdy rozhoduje ve zlomku vteřiny a já bohužel zasáhl Tima nešťastně," uvedl Houdek s tím, že nikdy nešel do žádného souboje s úmyslem zranit protihráče a mrzí ho následky nešťastného zákroku. "V první řadě bych chtěl popřát Timovi návrat do plného zdraví. Psal jsem mu hned po utkání a doufám, že bude v pořádku," řekl Houdek.

Plzeňský odchovanec opustil mateřský klub před dvěma týdny, vedení ho vyměnilo za Martina Bučka do Pardubic. Disciplinární komise v minulosti Houdka potrestala již několikrát. V říjnu 2019 například při své extraligové premiéře zranil útočníka Sparty Marka Kvapila, když jej krosčekoval v přerušené hře. V této sezoně dostal jednozápasový trest za faul v souboji s Českými Budějovicemi.

Trest má přijít ve středu

"Nyní nezbývá než počkat na rozhodnutí disciplinární komise a s pokorou přijmout trest, jaký mi udělí. Po mém návratu udělám vše pro to, abych byl týmu prospěšný a dokázal celým Pardubicím, že pro Dynamo budu dýchat a že jsem dobrý hokejista," uvedl Houdek. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje by měla trest zveřejnit ve středu.

Zákrok na Söderlunda odsoudil i majitel Dynama Petr Dědek. "Zákrok Michala Houdka byl za hranicí tvrdosti a fair play. Očekáváme adekvátní trest. Nejdůležitější je, aby se Tim Söderlund uzdravil a vrátil brzy na led," napsal na sociální síti X.

Plzeňský klub v pondělí večer uvedl, že Söderlund je mimo ohrožení života a při vědomí. "V důsledku nešetrného zákroku utrpěl Tim zranění v oblasti hlavy a krku. Dnes se podrobil dalším vyšetřením a zůstává hospitalizován," dodal v úterý na svém webu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články