Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladenská krize nebere konce. Po zápase s Vítkovicemi prohráli Rytíři popatnácté za sebou

V dohrávce 29. kola hokejové extraligy padlo poslední Kladno s Vítkovicemi 2:3. Rytíři v zápase dvakrát vedli, ale dva góly hostů ve třetí třetině převrátily zápas na jejich stranu. Druhým a zároveň vítězným gólem rozhodl útočník Jakub Kotala. Kladenští hokejisté si tak připsali patnáctou porážku v řadě a z posledního místa ztrácí na předposlední Mladou Boleslav stále dvanáct bodů, Vítkovice se posunuly na 10. příčku.

Hráči Vítkovic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Rytíři se před svými diváky představili po sérii čtyř venkovních utkání již s uzdraveným Jágrem, který nastupoval ve čtvrtém útoku. Ostravané začali náporem a hned v úvodních sekundách měl obrovskou šanci Chlán, ale brankář Mitens ho skvělým zákrokem vychytal. Na trestnou lavici musel vzápětí Hejda, ale Středočeši se ubránili.

Chuť a odhodlání domácích utnout šňůru neúspěchů přinesly ovoce v šesté minutě, kdy Jarůšek vybojoval kotouč, v přečíslení dvou na jednoho naznačil střelu, místo ní ale našel Bláhu a tomu stačilo trefit odkrytou branku. V deváté minutě byli Kladenští velmi blízko další gólové oslavě, jenže Vimmer zazvonil jen na horní tyčku.

Ve druhé třetině měli opticky navrch spíše Ostravané. A dočkali se vyrovnání. Ve 27. minutě Kladenští propadli, hosté na dvě přihrávky připravili šanci pro Kotalu, jenž tváří v tvář Mitensovi nezaváhal. Vedení mohl domácím vrátit Jarůšek, ve dvou šancích v krátkém sledu ale nebyl přesný.

Zanedlouho mohli naopak dokonat obrat Vítkovičtí, Fridrich ale zakončil ve velké šanci jen do horní tyčky. Před přestávkou po Jágrově střele neuspěl z dorážky Melka a skóre zůstalo vyrovnané.

Po 46 sekundách třetí části byl prvním vyloučeným hráčem na straně hostů Kotala a Rytíři sehráli přesilovku úspěšně. Ticháček nabil na kruh Tralmaksovi a ten ranou bez přípravy propálil Klimeše. Prakticky za stejných okolností Ostravané díky Raskobovi vyrovnali, jen s tím rozdílem, že potrestaný Klepiš byl v tu chvíli jedinou sekundu zpátky ve hře. A uběhlo 58 sekund a domácí zmrazil Kotala.

V 52. minutě se prodral do šance Melka, Auvitu zatáhl za záchrannou brzdu a sudí nařídili trestné střílení. K jeho exekuci se rozjel Sideroff, zakončil ale jen do Klimešovy lapačky. Domácím při závěrečné snaze o vyrovnání nevyšla ani hra bez gólmana, přestože posledních 22 sekund hráli přesilovku.

Hned v pondělí budou mít další šanci utnout své trápení, a to při opakování souboje s Vítkovicemi.

Dohrávka 29. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno – HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 6. O. Bláha (Jarůšek), 43. Tralmaks (Ticháček, Klepiš) – 27. Kotala (Prčík, T. Šoustal), 48. Raskob (P. Zdráhal, Roberts Bukarts), 49. Kotala (Lakatoš, Chlán). Rozhodčí: Hribik, Květoň – J. Svoboda, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 2673.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články