Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvě porážky a dost. Jandač skončil na lavičce Magnitogorsku

Jen tři kola nové sezony vydržel na lavičce Magnitogorsku Josef Jandač. Bývalý kouč české reprezentace byl od týmu odvolán hned v úvodu své druhé sezony v KHL poté, co Metallurg prohrál dva ze tří dosavadních zápasů. Podle ruských médií Jandače na střídačce nahradí Ilja Vorobjov.

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Padesátiletý český trenér skončil u mužstva po porážce 0:2 s Viťazem Podolsk. V předchozích zápasech Magnitogorsk porazil Čerepovec 4:2 a v úvodním duelu podlehl Petrohradu 1:3.

Jandač podepsal loni v dubnu s Metallurgem smlouvu na dva roky, ale odchází již na začátku nového ročníku soutěže. V minulé sezoně dvojnásobný šampion KHL pod jeho vedením skončil po základní části třetí ve Východní konferenci, ale v play-off vypadl hned v prvním kole s Ufou.

Jandačův nástupce Vorobjov již na střídačce Magnitogorsku působil, nejprve jako asistent a později jako hlavní kouč. Loni v dubnu se ujal ruské reprezentace po odstoupení Olega Znaroka, kterému předtím v roli asistenta pomohl vybojovat zlato na olympijských hrách v Pchjongčchangu. V minulé sezoně vedle sborné vedl také hokejisty Petrohradu.

Zdroj

Hlavní zprávy

Nejčtenější články