Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

BLOG: Důstojně nedůstojné loučení Josefa Jandače

Rok se s rokem sešel a český tým opět na mistrovství světa končí bez medaile. Objektivně, naše reprezentace mezi nejlepší čtyři nepatřila. Přesto k boji o cenné kovy letos chybělo až překvapivě málo. Čekal totiž vlastně vůbec někdo více?

Josef Jandač
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Přijdete do komplexu hal jako na výstavišti v Letňanech. V jedné je fanzóna, v jedné velké novinářské centrum, v jiné zázemí pro hráče a támhle, tam bychom třeba mohli dát hokejovou arénu. Kluziště a kolem něj montované sedačky pro 8 tisíc lidí. Všude lešení. Nikde diváci.

Všechna čest malé skupince, která se snažila celý zápas v prázdné herningské hale o něco jako atmosféru. Jinak by si člověk připadal úplně jako na tréninku. I na ochozu jste slyšeli každé slovo, které si hráči vyměnili.

A jako do tréninku vstoupila do utkání i česká reprezentace. Ostatně není lehké nastoupit téměř po týdnu do ostrého zápasu, zvlášť když boje s outsidery úmyslně vypouštíte. To Vám pak v úvodu lehce ujede vlak.

Ten ale Češi dokázali v druhé třetině chytit. Ještě aby ne, jsou na to přece zvyklí. Kolikrát už jsme s těžším soupeřem na MS prohrávali? A kolikrát jsme nezvládli úvod v přípravě? "ZASE pokažený start do zápasu?" durdil se Jandač v rozhovoru pro ČT sport při Carlson Games. Teď jsou rozčilení čeští fanoušci. Reprezentační kouč s tím nedokázal nic udělat.

Na jeho vrub jde i to, že nedokázal oživit kanonýra Červenku, který celé mistrovství zle paběrkoval. Ve formaci s Radkem Faksou se mu nedařilo a Jandač na to celé mistrovství nezareagoval. Přitom příležitostí bylo dost.

Přesto, kdyby právě zmíněný kapitán reprezentace mířil o trochu lépe, mohli se nyní na semifinále připravovat Češi. Národní tým totiž rozhodně nepropadl a ve všech zápasech byl důstojným soupeřem. Také prohrál pouze dvakrát, a to vždy o jediný gól. A to vše s tím "mladým a nezkušeným" mužstvem.

Pastrňák s Krejčím patřili na mistrovství k těm nejlepším vůbec, Nečas ukázal, že se může prosadit i mezi elitou a z Hronka by mohl být konečně ten ofenzivní bek, který od dob Židlického národnímu týmu tolik schází.

To je také největším příslibem pro následující hokejové šampionáty. Jandačova nejlepší možná služba nástupci. Tenhle výběr má totiž budoucnost. A jestli letos chyběl jediný gól, mohl by se třeba kruh let bez medaile uzavřít za rok v Bratislavě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články