Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Domácí zápas s Finskem pro Pavláta. Odchytá třetí reprezentační duel

Realizační tým hokejové reprezentace ukázal na Dominika Pavláta. Plzeňský brankář odchytá utkání v pražské O2 areně s Finskem na úvod Švýcarských her. Připíše si třetí reprezentační start, zatímco Josef Kořenář, který mu bude krýt záda, si musí na reprezentační debut ještě počkat. Přímý přenos utkání sledujte od 17:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
V nominaci na Švýcarské hry nahradil brankáře Willa debutant Kořenář

Trenéři zatím stále nezveřejnili sestavu a neprozradili, kdo večer přivede tým na led s kapitánským "céčkem", je už ale zřejmé, kdo do domácího duelu se začátkem v 18 hodin nezasáhne. "V brance začne Pavlát a mimo hru bude Kodýtkova lajna," uvedl jeden z asistentů Tomáš Plekanec.

Hrát nebudou beci Michal Kempný s Mikulášem Hovorkou a útočníci Petr Kodýtek, Jakub Rychlovský a Ondřej Beránek.

Podcast Hokej bez červené s Robertem Zárubou: O spolupráci národních týmů s kluby

Pavlát si odbyl premiéru v národním týmu v polovině dubna v Německu při utkání Euro Hockey Challenge a přispěl k vítězství nad domácím výběrem 6:2. V této sezoně má na mezinárodní scéně zatím čistý štít, neboť před měsícem na turnaji Karjala vychytal díky 26 úspěšným zákrokům výhru nad Švýcary 1:0.

"Je to super pro kluky zahrát si tady doma v Praze před plnou halou, všichni se těšíme. Tréninky byly super, kluci makají a dostávají spoustu informací o tom, jak chceme hrát. Všechno proběhlo dobře," pochvaloval si Plekanec.

"Soustředíme se hlavně na hru pět na pět, speciální týmy není tak jednoduché natrénovat, kluci mají v klubech různé systémy, takže spíše okrajově. Na Karjale předvedli kluci výborné výkony, doufám, že na to navážeme," přál si Plekanec.

Trenéři v čele s hlavním koučem Radimem Rulíkem chtějí hrát znovu aktivně. "Chceme hrát svůj hokej, jak tomu bylo na Karjale, nic měnit nebudeme. Chceme být aktivní, dobře napadat a bruslit. Neztrácet zbytečně puk a nedat jim možnost k brejku. Doufám, že nás fanoušci poženou," prohlásil Plekanec.

Finové mají národnímu týmu co vracet. Před měsícem v Tampere je Češi deklasovali 7:3. Po souboji s Finskem čeká hokejisty v pátek let do Curychu, kde si ještě odpoledne zatrénují. V největším městě Švýcarska se pak v sobotu od 18 hodin utkají s domácím výběrem a v neděli od 13 hodin završí vystoupení na turnaji zápasem se Švédy.

Pravděpodobná sestava ČR:

Pavlát – Kundrátek, F. Král, Zábranský, Mašín, M. Jandus, Pyrochta, Knot, Ticháček – Řepík, M. Špaček, Červenka – P. Kousal, Tomášek, Lenc – M. Stránský, Filippi, D. Voženílek – Flek, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články