Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do Komety míří Tomáš Kaberle. V mém věku už není čas na čekání, říká

Brno - Hokejisty Komety Brno posílí zkušený obránce Tomáš Kaberle. Sedmatřicetiletý mistr světa z roku 2005 a bronzový medailista ze zimních olympijských her 2006 se zapojí s novým týmem do přípravy na ledě v polovině července. Kaberle naposledy hrál první ligu v Kladně, kterému se nepodařil návrat do nejvyšší soutěže. V jiném českém klubu Kaberle dosud nenastoupil.

Tomáš Kaberle
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Nabídka jít do Brna byla lákavá. Kometa má velké ambice a já jsem na tom stejně. V mém věku už není čas na čekání," uvedl Kaberle. Ještě se prý poohlížel po angažmá v Evropě, dal ale přednost Brnu. "Kometa se řadí k týmům s nejlepším zázemím, vynikající diváckou atmosférou a také historie klubu je bohatá. V posledních dvou letech chyběl Brnu jen kousek štěstí k závěrečnému krůčku k zisku titulu. Rád bych týmu k tomu dopomohl, protože stále ještě toužím po hokejovém úspěchu," řekl Kaberle.

Nový kouč Komety Alois Hadamczik naplnil svůj cíl získat po slovenském zadákovi Richardu Stehlíkovi ještě dalšího zkušeného hráče do defenzivy. "Stále patří k vynikajícím tvořivým obráncům. Je zkušený, touží dokázat své kvality," řekl Hadamczik o hráči, který během čtrnáctiletého působení v NHL odehrál včetně play-off přes tisíc zápasů za Toronto, Carolinu, Montreal a Boston, se kterým v roce 2011 získal Stanleyův pohár. Za Kladno hrál od roku 2013.

Kometa se o Kaberleho zajímala už dříve, kladenský odchovanec ale nabídky odmítal. Jeho prioritou byl návrat do NHL, ale v posledních dvou sezonách se o něj pokoušel marně. Byl na zkoušce v kempu New Jersey, nabídku smlouvy ale nedostal, stejně dopadly jeho námluvy s New Yorkem Rangers.

Ze současného kádru Komety zná Kaberle osobně pouze Jakuba Koreise a Františka Ptáčka. V komunikaci ale nevidí problém. "Výhodou bude, že se k týmu připojím hned v první přípravě na ledě. A tam budeme mít dostatek prostoru na seznámení se," řekl Kaberle. Letní "suchou" přípravu podstoupí stejně jako v minulých sezonách s partou kamarádů v Kladně.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Kaberle se stal hráčem Komety

Jak to bude s Tonem?

Nevyřešená je v Brně zatím otázka dalšího působení útočníka Petra Tona. Klub se svým nejproduktivnějším hráčem z uplynulé sezony stále jedná. "Chtěl bych, aby v Kometě hrál. Záleží ale na vedení klubu i na něm, zda přijme nabízené podmínky," uvedl trenér Hadamczik a připustil angažování ještě jednoho útočníka. "Na trhu je spousta volných hráčů. I těch, kteří mají velké jméno," dodal kouč.

Brňané vyrazili už pod Hadamczikovým přímým vedením na soustředění na Štrbské Pleso do Vysokých Tater, kde budou nabírat fyzickou kondici. "Naším cílem je jít do sezony dobře připraveni. Na programu budou i horské túry," doplnil Hadamczik.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články