Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kometa uvažuje o hokejovém utkání pod širým nebem

Brno - Vedení hokejové Komety Brno uvažuje o uspořádání zápasu pod širým nebem v lednu příštího roku. Utkání by se odehrálo na fotbalovém stadionu Za Lužánkami, kde bude mít koncem června rozlučku fotbalista Petr Švancara.

Fanoušci Brna měli opět důvod k radosti
zdroj: ČT24 autor: Iva Gambová

Impuls k této myšlence dal Švancara tím, že za pomoci fotbalových příznivců postupně vylepšuje stav zchátralého stadionu. "Švancarovu aktivitu za Lužánkami vnímáme jako srdcovou záležitost Brňanů a jižní Moravy. Mohli bychom hodně pomoci," uvedl na klubovém webu Komety Libor Zábranský.

Brněnský klub uvažoval o utkání pod širým nebem už před čtyřmi lety a jednou z lokalit byl právě stadion Za Lužánkami. "Tehdy se nám nepodařilo dostat do pozice, kterou Švancara momentálně vybudoval. Jsme dohodnuti, že by se Petr stal manažerem našeho projektu Open Air 2016. Byla by to parádní událost a mohli bychom se pokusit o překonání diváckého rekordu extraligy," řekl Zábranský a vyzval příznivce Komety, aby Švancarovu fotbalovou akci navštívili v co nejhojnějším počtu.

Švancarovi, který je velkým příznivcem Komety, se myšlenka hokejového zápasu za Lužánkami zamlouvá. "Věřím, že můj zápas dopadne tak, aby byla otázka Open Air utkání otevřená. Může to být obrovská reklama nejen pro Kometu, ale pro celé Brno. Tím, že by byly oba zápasy vyprodané, tak by to byla hozená rukavice pro výstavbu hokejového a fotbalového stadionu v Brně," uvedl Švancara.

V české extralize se dosud pod širým nebem odehrálo jedno utkání, v lednu 2011 se na plochodrážním stadionu ve Svítkově v Pardubicích představila právě Kometa Brno. Duel sledovalo 17 140 fanoušků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články