Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Další trojice hráčů vypadla z kádru, reprezentaci naopak doplní Moravčík se Smejkalem

Kádr české reprezentace doznal v přípravě dalších změn. Z široké sestavy trenéra Filipa Pešána vypadli obránce Vojtěch Mozík a útočníci Ondřej Najman s Pavlem Kousalem. Tým připravující se v Praze před mistrovstvím světa v Rize na druhé straně vyztužili spoluhráči z Tappary Tampere – obránce Michal Moravčík a útočník Jiří Smejkal. Přímý přenos utkání Česko – Slovensko sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 19:55.

Obránce Michal Moravčík s brankářem Lukášem Paříkem
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

Trojice Mozík, Najman a Kousal nastoupila ve čtvrtečním zápase proti Slovensku, pro páteční duel je již trenéři do sestavy nezařadili. "Kdyby se něco stalo, tak bychom je pozvali zpět, ale momentálně jsou vyřazeni," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček před odvetou se Slováky. "Uvolnili jsme je, abychom je tady nezdržovali, když už nejsou v sestavě. Budou koukat na hokej doma," uvedl Špaček.

Naopak nově tým doplní Moravčík a Smejkal, pro které ve Finsku skončila klubová sezona ve středu, kdy Tappara prohrála souboj o třetí místo v lize s IFK Helsinky. "Měli by se připojit v neděli večer," řekl Špaček s tím, že po pátečním zápase zřejmě opustí kádr i jeden ze čtveřice brankářů, kteří se s týmem nyní připravují.

V neděli se v Praze reprezentace sejde před Českými hrami, které se uskuteční jako generálka na MS příští týden. Do nich by mohly v závěru zasáhnout i posily z NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články