Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi znají soupeře pro olympijský turnaj. V Pekingu narazí na Rusy, Švýcary a kvalifikanta

Česká hokejová reprezentace už zná soupeře na olympijských hrách v roce 2022. V čínském Pekingu se utkají ve skupině B s Ruskem, Švýcarskem a týmem, který postoupí z kvalifikace. Rozhodlo se tak na základě pořadí světového žebříčku Mezinárodní hokejové federace (IIHF) pro rok 2020 s ohledem na neuskutečněné mistrovství světa v Curychu a Lausanne.

Dominik Kubalík střílí branku Jonasi Hillerovi ze Švýcarska
zdroj: Reuters autor: DAVID W CERNY

Ve skupině A se představí Kanada, USA, Německo a domácí Čína, ve skupině C Finsko, Švédsko a dva týmy z kvalifikace. Do "české" skupiny bude zařazen podle žebříčku nejhorší z postupujících týmů.

Kvalifikační turnaje budou tři a jeden z nich se uskuteční na Slovensku, kde se domácí reprezentace utká s Běloruskem, Rakouskem a Polskem. Další dva turnaje se uskuteční v Lotyšsku a Norsku.

IIHF zveřejnila i složení základních skupin ženského turnaje, na němž má zajištěnou účast na základě žebříčku nejlepších šest týmů plus domácí Čína. České reprezentantky, které jsou aktuálně sedmé, budou o tři volná místa bojovat v kvalifikaci. Vzhledem ke svému postavení v žebříčku má Česká republika právo kvalifikační turnaj hostit.

Olympijský turnaj mužů v Pekingu 2022:

Skupina A: Kanada, USA, Německo, Čína.

Skupina B: Česko, Rusko, Švýcarsko, tým z kvalifikace.

Skupina C: Finsko, Švédsko, dva týmy z kvalifikace.

Ženský turnaj:

Skupina A: USA (1), Kanada (2), Finsko (3), Rusko (4), Švýcarsko (5).

Skupina B: Japonsko (6), kvalifikant 1 (7), kvalifikant 2 (8), kvalifikant 3 (9), Čína (10).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články