Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi vstupují do Švýcarských her s Finy. Do branky půjde Hrubec

Duelem proti Finsku zahájí čeští hokejisté Švýcarské hry. Zápas se odehraje v Helsinkách a národní tým se pokusí úřadující mistry světa i olympijské vítěze porazit podruhé v této sezoně. Na listopadovém turnaji Karjala v Turku je přehráli 5:2 a byla to jediná jejich výhra na úvodním dílu Euro Hockey Tour. Chytat bude Šimon Hrubec, kapitánské "céčko" ponese Tomáš Zohorna. Přímý přenos sledujte od 17:20 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté trénovali přesilovky před EHT

Češi budou chtít na výkon s Finy z Karjaly navázat. "Samozřejmě tam byla strašná spousta pozitiv. Vyhrávali jsme hodně osobní souboje, to byl základ všeho. A samozřejmě jsme proměňovali šance. Chceme proti každému soupeři podat výborný výkon. Na Karjale se to s Finy povedlo. Chtěli bychom to přenést i do dalšího zápasu. Já věřím, kluci přenesou do zápasu energii a chuť, co mají v tréninku," řekl asistent trenéra Libor Zábranský.

Finský kouč českého výběru Kari Jalonen má zatím ze čtyř soubojů se svou rodnou zemí mírně příznivější bilancí. Začal v dubnu prohrou na Českých hrách v Ostravě 1:2 po nájezdech, v květnu na Švédských hrách slavil výhru 3:1 a na MS v Tampere musel strávit porážku 0:3. Po úspěchu v Turku bude čelit potřetí za sebou Suomi v jejich domácí prostředí.

Český tým se do helsinské Jäähalli vrátí poprvé od 26. května, kdy si tam odskočil na MS v Tampere na čtvrtfinále s Německem (4:1) a nakonec vybojovali bronz a první medaili po deseti letech.

"Vzpomínky za zápas s Německem jsou hezké, takže se těším. Bude to pro mě trošičku změna, protože ve Švédsku jsou hřiště hodně velká, v Helsinkách je hodně malinké," řekl útočník Jiří Smejkal, jeden ze sedmi letošních majitelů bronzu v současném kádru.

Smejkal nechyběl ani při souboji s Finy v Turku, kde se podílel na výhře úvodním gólem. "Finové nám to určitě budou chtít vrátit. Je to s nimi vždycky těžké, když prohráváte. Oni to pak zavřou a už moc do ničeho nepustí, takže se určitě budeme snažit dát první gól," prohlásil Smejkal, který po dvou letech ve Finsku v Tappaře Tampere a Pelicans Lahti v létě zamířil do Oskarshamnu.

Do nominace na Švýcarské hry se dostal až dodatečně po omluvenkách a musel řešit problém s výstrojí, protože v době zařazení do kádru byl na dva dny doma v Česku. "Vytáhl jsem doma z půdy šest let staré věci a odtrénoval jsem v nich tady tři tréninky. Ty moje klasické by měly během středy přiletět do Helsinek," dodal Smejkal.

Předpokládaná sestava Česka:

Hrubec - Košťálek, T. Dvořák, Sklenička, Zámorský, M. Jandus, Němeček, Kučeřík - Tomášek, Špaček, Chlapík - M. Stránský, Radil, T. Zohorna - Smejkal, Kodýtek, Hrabík - Flek, Černoch, O. Beránek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články