Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Češi duel s Němci nezabalili. Byli jsme rychlejší a důraznější než minule, liboval si Pešán

Navzdory individuálním chybám ani za nepříznivého stavu se český tým nevzdal. Češi dlouho výsledkově zaostávali a nakonec vydřeli výhru v přípravě 5:4. Kouč hokejové reprezentace Filip Pešán měl z výkonu českého týmu lepší pocit než po čtvrtečním úspěchu (4:1) se stejným sokem.

Utkání Německo - Česko
zdroj: ČTK/AP

"Nemyslím, že by se ten zápas neubíral podle mých představ. Naopak si myslím, že jsme hráli daleko lepší utkání než to minulé. Bylo vidět, že máme mladší tým a že někteří hráči byli odpočinutí. V první třetině jsme měli velice dobrý začátek, ale bohužel jsme inkasovali a soupeř nám pak odskočil během utkání dokonce na rozdíl dvou branek," řekl Pešán.

Němci vedli 2:0, ve druhém dějství 3:1 a během závěrečné dvacetiminutovky ještě 4:3. Jenže pak v rozmezí tří minut a 23 sekund otočili skóre v početních výhodách svou druhou dnešní trefou obránce Jakub Galvas a útočník David Tomášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Česko

"Vidím jako velké pozitivum, že jsme zápas nezabalili, šli podle plánu dál a nedisciplínou soupeře a velkou efektivitou našich přesilových her jsme nakonec utkání otočili," ocenil Pešán bojovnost týmu.

K dobrému systému se přidala i bojovnost

Neznamená to však, že by přehlédl či zapomněl velké chyby, po nichž Češi inkasovali. "Musím říct, že jsme odehráli přesilovou hru, po které jsme začali zmatkovat. Ukázalo se tam, že někteří ti kluci toho nemají na mezinárodní scéně tolik odehráno, a v podstatě jsme dvakrát nabídli soupeři gól téměř jako na podnose," připustil Pešán.

"To ale nemění můj dojem, že jsme odehráli minimálně ten začátek velmi dobře systémově. Byli jsme ale rychlejší a důraznější než v tom zápase minulém. Ano, individuální technickou chybou jsme nabídli soupeři dva kotouče, čehož využil a ty šance proměnil, byly tam chyby na naší straně, ale se systémem to nemělo nic společného," dodal Pešán.

Ačkoliv jde zatím jen o přípravu, nepříznivý stav 1:3 ho nenechával chladným. "Za stavu 1:3 jsem rozhodně nebyl klidný a začínali jsme s kolegy přemýšlet, zda s tou sestavou také trochu nezatřeseme, ale byla to pasáž, kdy jsme se soupeřem hráli velmi vyrovnaně a soupeř nám také nabídl chybou gól, po němž jsme snížili. Zůstali jsme (přes nepříznivé skóre) u nějakého plánu a ten plán nakonec vyšel," konstatoval Pešán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články