Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

K reprezentaci se připojí vítězové KHL i sedm extraligových finalistů, devět hráčů končí

Mistrovství světa se blíží, reprezentační kádr doznává řady změn. Z přípravy vypadli po zápasech Euro Hockey Challenge s Německem brankář Milan Klouček, obránci Radim Šalda, Daniel Gazda, David Němeček a útočníci Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý, Jiří Černoch a Ondřej Beránek.

Daniel Gazda v utkání s Německem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

K týmu se naopak v pondělí na srazu před dalším týdnem přípravy připojí sedm zástupců z řad finalistů extraligy: obránce David Musil s útočníky Michaelem Špačkem a Matějem Stránským z Třince a brankář Petr Kváča, bek Ondřej Vitásek a útočníci Radan Lenc a Adam Musil z Liberce.

"Při rozhodování o škrtech v kádru nám pomohl dnešní i minulý zápas. Každý zápas něco ukáže. Nemohu vyloženě říct, že bych vyřadil ty suverénně nejhorší kluky nebo ty, co by na to neměli. Tým je velice vyrovnaný," řekl trenér Filip Pešán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Německo - Česko

"Jak už jsem řekl dříve – opět nevyřazujeme ty nejhorší, ale kluky, kteří se nám nejméně hodí do koncepce dalšího skládání týmu. Spousta postů je v uvozovkách již obsazených dopředu. Jsem hrozně rád za zkušenost, že jsem mohl s těmi hráči pracovat. A myslím, že to ocení i samotní hráči, byť někteří z nich byli vyřazeni," dodal Pešán.

V příštím týdnu se rovněž očekává příjezd gólmana Šimona Hrubce, který se výraznou měrou zasloužil o vítězství Omsku v KHL, a útočníka Jiřího Sekáče. Ten mohl jakožto Hrubcův spoluhráč v týmu Avangardu slavit rovněž zisk Gagarinova poháru, play-off však kvůli zdravotním potížím nedokončil a hrál naposledy 18. března.

"Se Sekáčem jsme v kontaktu. Měl by se k nám připojit. Ještě přesně nevím datum Šimonova příjezdu a ani nevím, zda se Sekáč objeví v naší sestavě hned příští týden, ale je to i o nějaké komunikaci s hráči. Vše budeme řešit v následujících dnech," nastínil Pešán.

Kádr české hokejové reprezentace do další přípravy na MS

Brankáři: Petr Kváča (Liberec; 0 odehraných zápasů), Jan Růžička (Mladá Boleslav; 1), Šimon Hrubec (Omsk/KHL; 10), Roman Will (Čeljabinsk/KHL; 7),

obránci: Michal Jordán (79 zápasů/5 branek), Dominik Mašín (oba Chabarovsk/KHL; 6/0), Vojtěch Mozík (47/4), Andrej Šustr (oba Kunlun/KHL; 16/2), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli/Fin.; 15/4), David Musil (Třinec; 33/0), Jan Ščotka (Litvínov, 3/0), Ondřej Vitásek (Liberec; 44/2), David Sklenička (Jokerit Helsinky/KHL; 42/1), Libor Šulák (Kärpät Oulu/Fin.; 29/1),

útočníci: Matěj Blümel (7/4), Tomáš Zohorna (oba Pardubice; 100/17), Pavel Kousal (2/0), Ondřej Najman (oba Mladá Boleslav; 2/0), Radan Lenc (31/6), Adam Musil (oba Liberec; 8/1), Michael Špaček (6/1), Matěj Stránský (oba Třinec; 18/2), Robin Hanzl (43/10), Lukáš Radil (oba Spartak Moskva/KHL; 68/17), Jakub Flek (Karlovy Vary; 10/3), David Tomášek (Sparta Praha; 31/8), Rudolf Červený (Pelicans Lahti/Fin.; 21/2), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 8/1), Hynek Zohorna (Chabarovsk/KHL; 39/6).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články