Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav se po vítězství nad Třincem posunula na druhé místo

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili Třinec 4:1 a v tabulce se posunuli již na druhé místo. Středočeši si připsali v domácím prostředí jedenáctou výhru, bodovali ve všech třinácti. Oceláři prodloužili čekání na venkovní výhru na čtyři utkání a zůstali desátí.

Utkání Mladá Boleslav - Třinec
zdroj: ČTK

Boleslavští fanoušci namlsaní z minulého gólového uragánu v úvodní třetině do plzeňské sítě tentokrát od začátku sledovali urputný boj, plný osobních střetů a nepřesností, zato bez souvislejších akcí. Domácím k otevření skóre nepomohly závary před brankou v podání Výborného útoku ani dvě přesilovky. Hosté si svou jedinou výhodu v úvodní části vzápětí pokazili vyloučením. Vedoucí gól tak padl v 18. minutě na opačné straně. Domácí se po návratu vyloučeného Trončinského dostali do přečíslení. Proti střele zcela volného Urbana ještě brankář Hamerlík zasáhl, ale vyrazil puk přesně před dojíždějícího Pabišku, jehož gól posvětil i videorozhodčí.

Ve druhé třetině udeřil favorit o poznání dříve. Rozjetý Jarůšek se v útočném pásmu proháčkoval až před Hamerlíka, na kterého vymyslel efektní blafák. Nejlepší boleslavský střelec tak zaznamenal svůj desátý gól v sezoně. Vítanou šanci na další pojistku a rozhodnutí zápasu pak přinesla téměř minutová přesilovka pět na tři. O její předčasný konec se postaral pohotovou střelou z mezikruží obránce Stříteský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ml. Boleslav - Třinec

Slezané, kterým se na cizích kluzištích nedaří, pochopitelně zápas nevzdali a převzali střeleckou aktivitu. Přesilovková šance Kopeckého, který se zjevil zcela sám před Rittichem, ještě úspěchem neskončila. Krátce po návratu vyloučeného Pacovského ale boleslavská obrana neodvrátila puk do bezpečí a po pohotovém švihu osmnáctiletého gólového debutanta Jaška hosté snadno snížili.

V úvodu třetí části pokračovala třinecká snaha o kontaktní gól, místo něj přišla ledová sprcha. Hyka bombou z úhlu vyprášil Hamerlíkovi výstroj a Lenc dovezl puk téměř "nechtěně" do prázdné branky - 4:1. Porada s videorozhodčím byla i podruhé pouhou formalitou.

Čtvrtý gól přinesl na boleslavské hole potřebné zklidnění. Ve zbytku utkání se domácí soustředili na pozornou obranu, z níž vyráželi do protiútoků. Když pak Rittich předvedl několik jistých zákroků při oslabeních, mohli Středočeši doma oslavit další tři body.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. L. Pabiška (Urban, Trončinský), 24. Jarůšek, 28. Stříteský (D. Výborný, Trončinský), 46. Lenc (Hyka, Voráček) - 33. Jašek (Matuš). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 3812.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Třinec je mužstvo s velkým potenciálem. Ať se v tabulce nachází kdekoli, je velmi nebezpečný. Myslím, že je otázkou času, kdy se jejich mašina rozjede. Jsme rádi, že to máme úspěšně za sebou."

René Mucha (Třinec): "Utkání se mi nehodnotí příliš lehce. Hlavně v jeho druhé půlce na nás bylo vidět, že tam není takový pohyb. Domácí na tom byli mnohem lépe. Měli větší klid na holích, což se projevilo v přesilovkách, ve kterých jsme dostali dva góly. To rozhodlo zbytek utkání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články