Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rozklížený Litvínov prohrál na ledě Olomouce 0:3

Olomouc - Hluboká litvínovská krize pokračuje, Severočeši naplno nebodovali od 16. října a nepovedlo se jim to ani na olomouckém ledě, Hanákům podlehli v 25. extraligovém kole 0:3. Brankář Branislav Konrád udržel třetí nulu v sezoně. Litvínov je i nadále poslední, na plný bodový zisk čeká třináct zápasů.

Do první šance utkání se dostal po Eberleho přihrávce domácí Vyrůbalík, brankář Janus byl ale připraven. Přesto se Olomouc dostala rychle do vedení. Ve 3. minutě otevřel skóre Herman. Vedoucí branka zvýšila pohodu domácích, kterým k dalšímu gólu pomohlo i štěstí. Kafka jel sám na Januse, ten jeho bekhendový blafák kryl, ale odražený puk srazil rukavicí obránce Baránek zpět na slovenského gólmana, od nějž se odrazil za brankovou čáru.

Úvod druhé třetiny poznamenala série přesilových her, ani jeden tým však fauly soupeře nedokázal potrestat. Konrád i Janus byli pozorní a i nadále šance soupeřů likvidovali. Domácí gólman se předvedl proti Pavlíkovi, Hořavovi nebo Trávníčkovi, Januse prověřili Knotek nebo Buc. Závěr prostřední dvacetiminutovky byl v režii hostů, snížit se jim ale nepodařilo.

Třetí část začala tutovkou domácích, Holec ale trefil jen horní tyč. Na druhé straně chtěl odčinit vlastní gól Baránek, Konrád byl ale u tyče včas. Ve 47. minutě hrála Olomouc přesilovku, Vyrůbalík našel Skrbka, který oslavil návrat do sestavy gólem. V dalším střídání předvedli parádní kombinaci Kafka se Zemanem, brankou však jejich akce neskončila. Sedm minut před koncem měl opět smůlu Holec, podruhé v utkání nastřelil tyč. Domácí to ale mrzet nemuselo, tři body získali.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Herman (Holec, Kucharczyk), 12. Kafka, 47. Skrbek (Vyrůbalík). Rozhodčí: Šír, Lacina - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4053.

Jan Tomajko (Olomouc): "V první třetině jsme dali dva góly, i když druhý byl takový šťastnější. Ve druhé části nás však Litvínov zatlačil, pomohla mu k tomu i naše dvě vyloučení. Nehráli jsme dopředu, ani dozadu. V mnoha chvílích jsme měli i štěstí, navíc nás podržel Braňo Konrád. To, že Litvínov ve druhé třetině nedal gól, rozhodlo o našem vítězství. Ve třetí třetině jsme dali v přesilovce gól a pojistili vedení."

Radim Rulík (Litvínov): "První a třetí část byla Olomouc lepší, ve druhé části jsme nebyli horší, ale šance jsme nedali. Druhá branka byla smolná, ale to je hokej, nebudu mluvit o smůle. Chtěli jsme se prosadit, ale Olomouc hrála výborně i dozadu, nějaké pološance jsme měli, v přesilovce jsme si měli více možností vytvořit. Měli jsme v nich snížit, abychom se nastartovali, což se nepodařilo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články