Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec zabrzdil Vítkovice, v Ostravě vyhrál 3:1

Ostrava - Vedoucí Liberec zarazil vítěznou sérii Vítkovic a v utkání 25. kola si připsal v Ostravě výhru 3:1. Domácím se sice v třetí části povedlo zásluhou Slobody vymazat liberecký náskok, ale soupeř rychle kontroval a Vampola ve 46. minutě rozhodl teprve o druhém vítězství Bílých Tygrů na ostravském ledě z posledních osmi pokusů. Vítkovice po třech výhrách v řadě nebodovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Domácí se museli vypořádat s absencí nemocného nejlepšího střelce Szturce, přesto s lídrem drželi krok. I když se hrál svižný hokej, příležitostí bylo poskrovnu. A i první gól byl spíše dílem souběhu okolností než vypracované akce: Šimek hned v první přesilové hře 61 sekund před závěrem první části uspěl ranou od modré čáry, která prošla lesem těl před Dolejšem.

Vítkovická eliminovala úvodní tlak soupeře v druhém dějství a domácí sami hrozili. Ölveckému ve 27. minutě vykryl prostor Schwarz, Němec pak v gólové pozici nezkrotil při blafáku skákavý kotouč, ale jednoznačně největší možnost utkání za první dvě části propásl v 38. minutě Ölvecký, který, ač v těžké pozici, zblízka minul prázdnou branku.

Vítkovice šly po soupeři stále hlouběji do útočného pásma. To se jim vyplatilo hned po začátku třetí části: forčekující Kolouch za brankou vybojoval puk a Sloboda z mezikruží prostřelil Schwarze mezi betony. Domácí mohli euforii a energii z vyrovnání záhy využít v přesilovce, která se jim ale vůbec nepovedla, a zakrátko znovu udeřili Severočeši. Vampola na brankovišti zachytil Birnerovu vyraženou střelu a zavěsil.

Ostravané se pak vztekali kvůli vyloučení Koloucha a jejich hněv ještě umocnila skutečnost, že už po deseti sekundách početní převahy exvítkovický Krenželok bekhendem zajistil hostům dvougólový náskok. I tak poté mohly Vítkovice se štěstím zápas i otočit, jenže Strapáč, Pastor a Kucsera v krátkém sledu třikrát orazítkovali jen tyče liberecké branky. Severočeši tak ukončili sérii tří porážek na kluzištích soupeřů.

HC Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 42. Sloboda (Kolouch) - 19. Šimek (Bakoš), 46. Vampola (Birner, Lakatoš), 50. Krenželok (Ševc, Birner). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:6, navíc Ševc (Liberec) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 5029.

Jakub Petr (Vítkovice): "Byl to určitě jeden z nejlepších zápasů, co se tu hrál. V první třetině nás Liberec i na tom velkém hřišti extrémním forčekingem dostával do úzkých v rozehrávce. Od druhé třetiny jsme hru ale vyrovnali a byly tam i šance. Ale dneska rozhodla brankoviště na obou stranách. Liberec tam měl velmi dobrou orientaci.

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Byli jsme silní na kotouči, forčekovali a dali i branku. Druhá třetina byla pravý opak. Domácí přidali, zbytečně jsme ztráceli kotouče při přechodu do útočné třetiny. Byli jsme pod tlakem se spoustou přečíslení. Ale jsem rád, že závěr jsme s trochou štěstí i výborným Markem Schwarzem ubojovali."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články