Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Zlín byl efektivnější a vyhrál nad Vsetínem 4:1

Zlín vyhrál nad Vsetínem ve třetím finále první ligy 4:1 a v sérii se ujal vedení 2:1. Do vedení Berany ve 24. minutě poslal Pavel Sedláček a o pět minut později zvýšil Mikuláš Zbořil. Na začátku třetí třetiny přidal další gól Zdeněk Sedlák. V 51. minutě korigoval Šimon Jenáček. Při hře bez brankáře pečetil do prázdné branky výsledek Stanislav Sadovikov. Čtvrtý duel se hraje ve čtvrtek opět ve Zlíně. Přímý přenos nabídne od 17:25 ČT sport Plus.

Vsetín nastoupil s ruským brankářem Maximem Žukovem, který se po třech zápasech od pátého duelu semifinále s Prostějovem vrátil do hry místo Tomáše Vošvrdy. První velkou šanci ale musel řešit ve 4. minutě jeho protějšek Daniel Huf, jehož z přečíslení tří na jednoho nepřekonal Jan Berger. Po přihrávce Ondřeje Němce pak nebezpečně pálil Roman Půček.

V polovině úvodní třetiny mohli otevřít skóre domácí, když se před Žukovem dostal k zakončení Luboš Rob, ale neuspěl. Potom neprostřelil vsetínského gólmana Zdeněk Sedlák mladší. V závěru úvodní části se Vsetín ubránil při trestu Pavla Klhůfka a v oslabení měl možnost z přečíslení Adam Hořanský, který však přestřelil.

V úvodu druhé části zahrozil tečí Bedřich Köhler a v čase 23:58 už se Berani radovali. K puku se za brankou dostal Sedláček, vybruslil před Žukova a překonal jej bekhendem. Ve 26. minutě mohl vyrovnat Klhůfek, Huf však jeho možnost zmařil.

Před polovinou utkání získal Zlín už dvoubrankový náskok. Mikuláš Zbořil od modré čáry trefil blokujícího Miroslava Holce, znovu se zmocnil puku a z pozice za pravým kruhem prostřelil Žukova. Pojistit náskok domácích mohli Petr Mrázek a Petr Kratochvíl.

Vsetín se na přelomu druhé a třetí třetiny neprosadil ani při vyloučení Dominika Luži. S koncem přesilovky nevyužil možnost obránce Jiří Říha. Po 58 sekundách třetí třetiny ale zvýšil Zlín. Po přihrávce Denise Kindla zamířil do odkryté branky Sedlák. Hosté snížili v 51. minutě při hře čtyř proti čtyřem díky Šimonu Jenáčkovi. Výsledek dovršil 101 sekund před koncem při power-play Vsetína do prázdné branky Sadovikov.

PSG Berani Zlín - VHK Robe Vsetín 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. P. Sedláček (Sadovikov), 29. M. Zbořil (Köhler), 41. Z. Sedlák ml. (D. Kindl), 59. Sadovikov (Husa) - 51. Š. Jenáček (Vávra). Rozhodčí: Hribik, Květoň - Jindra, Komínek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, Luža, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Apolenář, Frömel - Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenér: M. Říha ml.

Vsetín: Žukov - J. Říha, Kajínek, O. Němec, Krajčík, Š. Jenáček, Česánek, Hryciow - Rob, Vávra, Jonák - R. Půček, Klhůfek, Holec - Berger, Š. Bláha, Hořanský - Číp, Lichanec, Jenyš. Trenér: Weintritt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články