Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Závěrečný tlak Vsetína tentokrát Berani ubránili a vyrovnali finálovou sérii

Druhým utkáním pokračovala finálová série první hokejové ligy. Ve valašském derby po otočce v úvodním utkání tentokrát lépe dopadl Zlín. Berani své vedení při závěrečném tlaku domácích udrželi a po výhře 1:2 vyrovnali sérii 1:1 na zápasy

Vsetín nastoupil oproti sobotnímu úvodnímu duelu bez obránce Ondřeje Smetany a lotyšského útočníka Daniele Berzinše a do sestavy zařadil forvarda Tomáše Vávru. Ve zlínské sestavě nahradil Šimona Frömela další útočník Jakub Čechmánek. Osmnáctiletý syn gólmana Romana Čechmánka, který získal pět titulů se Vsetínem a v sobotu vhodil čestné buly, si odbyl premiéru v play-off.

Domácí, povzbuzení sobotním obratem a výhrou 4:3 v prodloužení, byli v úvodní třetině výrazně aktivnější a přestříleli soupeře 19:6. Největší šanci měl v 17. minutě Miroslav Holec, ale brankář Daniel Huf jeho střelu z pozice mezi kruhy ukryl v lapačce.

Z vedení se radoval v čase 17:38 ve vlastním oslabení při vyloučení Jakuba Husy Zlín. Střelu Petra Kratochvíla z pravého kruhu vyrazil Tomáš Vošvrda před sebe a Pavel Sedláček doklepl puk do odkryté branky.

V úvodu druhé části byli aktivnější hosté, ale Vošvrda odolal. Ve 26. minutě překonal Hufa dorážkou vlastní střely Vávra a vyrovnal na 1:1. Na střídavý start z druholigového Valašského Meziříčí nastoupil za Vsetín teprve potřetí v sezoně a poprvé se prosadil.

Za 164 sekund ale opět vedli Berani. Tomáš Pospíšil po individuální akci předložil puk bekhendem před odkrytou branku Darku Hejcmanovi, který snadno skóroval. V 32. minutě Holec trefil konstrukci branky, možnost na vyrovnání nevyužil ani Jonák a potom Huf kryl i další Holcovu možnost.

Ve třetí části se snažili vyrovnat opět Holec a také Roman Půček. Vsetín se ubránil při Klhůfkově trestu a v 50. minutě v přečíslení po přihrávce Martina Langa odmítl pojistku náskoku Petr Mrázek, který přestřelil. Zlín ale těsný náskok udržel při power-play soupeře umocněné na závěrečných 53 sekund vyloučením Mikuláše Zbořila.

Finále play-off první hokejové Chance ligy - 2. zápas:

Vsetín - Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Vávra (Berger) - 18. P. Sedláček (Kratochvíl), 28. Hejcman (T. Pospíšil). Rozhodčí: Petružálek, Pilný - Zídek, J. Dědek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:1.
Vsetín: Vošvrda - J. Říha, Hryciow, O. Němec, Krajčík, Š. Jenáček, Česánek - Rob, Š. Bláha, Jonák - R. Půček, Klhůfek, Holec - Berger, Vávra, Hořanský - Číp, Lichanec, Jenyš. Trenér: Weintritt.
Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, M. Novotný, Riedl - Z. Sedlák ml., D. Kindl, Kratochvíl - P. Mrázek, P. Sedláček, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, J. Čechmánek - Köhler, Sadovikov, Apolenář. Trenér: M. Říha ml.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články