Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Univerzitní hokej 2024

Regionální derby ovládl Zlín, který si vyšlápl na druhý Vsetín

Třaskavé derby mezi Zlínem a Vsetínem v předehrávce 48. kola první ligy spělo do prodloužení, ale v závěru základní hrací doby rozhodl o vítězství domácích Beranů 4:3 v utkání dvougólový Martin Lang po přihrávce Petra Holíka v 57. minutě. Zlín si pojistil šestou příčku, Vsetín zůstává druhý.

Petr Holík (č. 81) se spoluhráči ze Zlína
zdroj: beranizlin.cz autor: Libor Kožík

Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži v repríze finále uspěl potřetí za sebou. Vsetín ztratil teoretickou naději na triumf v základní části, protože čtyři zápasy před koncem ztrácí na vedoucí Porubu 14 bodů. Poruba ovládla dlouhodobou část poprvé v historii.

Do vedení se dostal Vsetín po 104 sekundách hry díky brance Ondřeje Machaly. V 5. minutě odpověděl Nicolas Werbik a v čase 36:30 v přesilové hře otočil stav Martin Lang. Po 125 sekundách závěrečného dějství zvýšil náskok Beranů Michal Gago.

Mezi 45. a 48. minutou ale smazali ztrátu Pavel Klhůfek, který využil početní výhodu, a Luboš Rob. V čase 56:56 rozhodl v přesilovce svým druhým gólem v utkání Lang.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Zlín – Vsetín

Předehrávka 48. kola první hokejové ligy:

Zlín – Vsetín 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky: 37. a 57. M. Lang, 5. Werbik, 43. Gago – 2. Machala, 45. Klhůfek, 48. Rob. Rozhodčí: Horák, R. Svoboda – Belko, Malý. Vyloučení: 7:8, navíc Kojo (Vsetín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5827.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články