Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vrchlabí v čele první ligy. Kladno zdolalo Porubu, Jágr nebodoval

Nováčci první hokejové ligy z Vrchlabí vyhráli v dohrávce 14. kola doma nad Sokolovem 5:2 a posunuli se do čela tabulky o dva body před Jihlavu. Dukla, která má oproti nováčkovi ještě zápas k dobru, podlehla v duelu 9. kola doma Přerovu 2:4. Kladno v souboji o třetí pozici zdolalo na vlastním ledě v utkání 24. kola Porubu 3:2. Osmačtyřicetiletý majitel Rytířů Jaromír Jágr v sedmém utkání za sebou nebodoval.

zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Vrchlabí vyhrálo pošesté v řadě  z posledních jedenácti duelů si připsalo jedinou porážku. Proti Sokolovu uspělo díky povedené úvodní třetině, v které získalo mezi 4. a 18. minutou vedení 3:0. Skóre otevřel obránce Ján Niko, potom se prosadili v přesilových hrách Tomáš Nouza a Ondřej Machala.

Ve druhém dějství vrátili Baník do hry Vojtěch Kropáček a Tomáš Rohan, který využil početní výhodu. V 58. minutě ale zpečetil výhru nováčka Martin Heřman. Sokolov po sérii pěti vítězství už počtvrté v řadě nebodoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladno porazilo Porubu, Jágr znovu zůstal bez bodu

Jihlava neuspěla po čtyřech výhrách v řadě, Přerov naopak natáhl svou sérii na čtyři vítězství. Zubry dostal do vedení v 18. minutě obránce Josef Hrabal a v čase 23:19 zvýšil v přesilové hře Radek Číp. Po 39 sekundách třetí třetiny zkorigoval stav také v početní výhodě Josef Skořepa.

Ve 44. minutě v další přesilovce vrátil Přerovu dvoubrankový náskok Roman Pšurný a naději Jihlavě ještě vykřesal tři minuty před koncem Matěj Pekr. Pojistku hostů zařídil 51 sekund před koncem při power-play do prázdné branky Jan Štefka.

Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL Jágr má na kontě z osmi utkání jedinou asistenci z prvního vystoupení v sezoně proti Jihlavě (7:5) z 16. prosince a v roce 2021 na bod čeká. Kladno s ním v sestavě ale bodovalo ve všech utkáních a sedm z nich vyhrálo.

Bezbrankový stav prolomil ve 23. minutě Tomáš Guman, ale hned za šest vteřin domácí o vedení přišli po brance Adama Rašky. V čase 33:11 vrátil Rytířům vedení Tomáš Pitule a ve 38. minutě v přesilovce pěti proti třem vyrovnal Petr Stloukal. Na gól Rostislava Marosze z 54. minuty už Ostravané nenašli odpověď.

Kladno ještě nastoupilo bez své nové posily, amerického obránce Luca Snuggeruda, který má za sebou působení v AHL. V Evropě hrál za norský Stavanger a rakouský Innsbruck.

Už sedmou výhru za sebou vybojovala Třebíč, která zvítězila na ledě předposledního nováčka Šumperku vysoko 8:2 a posunula se na páté místo. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl Michal Vodný. Draci prohráli pošesté za sebou.

Třetí vítězství za sebou oslavil Vsetín, který zdolal pražskou Slavii 3:2. Valaši dvakrát dotáhli ztrátu a ve 47. minutě rozhodl v přesilové hře Jan Bartko. Staronový kouč Slavie Miloš Říha mladší si připsal ve druhém utkání první prohru, jeho tým nenavázal na pondělní domácí vítězství nad Havířovem 4:2.

Ústí nad Labem zdolalo Benátky nad Jizerou 5:4 v prodloužení. Doma Slovan poosmé za sebou bodoval a posedmé z toho vyhrál. Rozhodl o tom v čase 64:15 v přesilové hře Dominik Sklenář. Jedním gólem pomohl k úspěchu i sedmnáctiletý David Moravec, který nově vypomáhá Ústí z extraligové Mladé Boleslavi. Benátky prohrály osmý z posledních deseti duelů.

Prostějov zvítězil na ledě poslední Kadaně 9:2 a připsal si čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů. Dvěma góly a jednou asistencí k tomu přispěl Petr Mrázek, gól a dvě přihrávky zaznamenali David Bartoš, Tomáš Jandusem a tři asistence si připsal František Hrdinka.

Popáté za sebou nebodoval Frýdek-Místek, který prohrál v Litoměřicích 1:4. Za domácí dvakrát skórovali Marek Berka a Martin Procházka.

První hokejová Chance liga:

Dohrávka 8. kola:

Vsetín - Slavia Praha 3:2 (0:1, 2:1, 1:0).

Dohrávka 9. kola:

Jihlava - Přerov 2:4 (0:1, 0:1, 2:2).

Dohrávky 14. kola:

Vrchlabí - Sokolov 5:2 (3:0, 0:2, 2:0), Litoměřice - Frýdek-Místek 4:1 (2:0, 1:1, 1:0).

24. kolo:

Ústí nad Labem - Benátky nad Jizerou 5:4 v prodl. (1:0, 1:3, 2:1 - 1:0), Kadaň - Prostějov 2:9 (1:3, 1:4, 0:2), Kladno - Poruba 3:2 (0:0, 2:2, 1:0), Šumperk - Třebíč 2:8 (0:4, 1:3, 1:1).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články