Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kladno i Jihlava zvládly úvod semifinále

Tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra sice dvakrát prohrával, ale v závěrečné třetině strhl nejlepší tým základní části vítězství na svou stranu. Hokejisté Kladna v boji o návrat do extraligy vstoupili do semifinále play-off první ligy s Porubou úspěšně a zvítězili 5:3. V domácím prostředí uspěla také Jihlava, která zdolala Vsetín 4:3 po samostatných nájezdech.

Hokejisté Kladna
zdroj: rytirikladno.cz autor: Roman Mareš

Kladno v první třetině nejdříve nevyužilo tři přesilové hry při trestech Lukáše Endála, Dušana Žovince a Jana Hudečka a samo v prvním oslabení inkasovalo. Faul Tomáš Gumana potrestal Hudeček, který si najel před gólmana Andreje Košarišťana na přihrávku Jakuba Tepera.

Od času 26:02 hráli Rytíři dlouhých devět minut v oslabení. Odolali při pobytu Vševoloda Sorokina na trestné lavici a sedm sekund po jeho návratu Nicolas Hlava při signalizovaném trestu za krosček ještě helmou udeřil také do masky Žovince a dostal navíc trest na pět minut a do konce utkání.

Kladno ale nejdříve dokázalo v oslabení vyrovnat, když Tomáš Plekanec po zaváhání Patrika Urbance na útočné modré čáře v přečíslení našel Ondřeje Machalu, který překonal Frederika Foltána. Za 43 sekund vrátil Ostravanům vedení po přihrávce Petra Stloukala zakončením do odkryté branky Fin Markus Korkiakoski.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále 1. ligy začaly lépe Kladno a Jihlava

V 37. minutě zachytil vyhození Šimona Szathmáryho americký bek Zachary Frye a vyrovnal. Rytíři dovršili obrat v čase 49:17, kdy se po přihrávce Rostislava Marosze zpoza branky trefil Matyáš Filip. V 53. minutě si hosté srazili do branky nahození Marka Račuka. Při power-play hostů upravil do prázdné branky Antonín Melka na 5:2. V závěru ještě zkorigoval výsledek zpoza branky o Košarišťanova záda Radim Toman.

Jihlava - mistr obratů

Jihlava, která hrála ještě ve středu a otočila sérii s Litoměřicemi z 1:3 na 4:3 na zápasy, do utkání se Vsetínem vstoupila lépe. V 6. minutě otevřel skóre Jakub Illéš, jehož bekhendový pokus prošel mezi betony Davida Gáby. V čase 11:13 byl vyloučen za faul kolenem na Adama Hořanského domácí útočník Tomáš Jiránek, ale Dukla se v dlouhém oslabení ubránila.

Ještě v závěru úvodní třetiny však při trestu Matěje Zadražila Valaši vyrovnali. Po střele Davida Březiny se dostal před brankou k dorážce Sebastián Gorčík a bekhendem překonal Maxima Žukova. Ve 33. minutě otočil stav po rychlém protiútoku střelou z pravého kruhu Březina.

V čase 45:45 využil již po devíti sekundách přesilovou hru při vyloučení Tomáš Harkabuse Roman Vlach a Vsetín vedl 3:1. Dukla ale dokázala odpovědět. V 52. minutě proměnil únik bekhendovým blafákem Tomáš Čachotský a za necelé tři minuty krátce po skončení přesilové hry smazal ztrátu Matěj Pekr. Obrat dovršil v sedmé sérii nájezdů Tomáš Havránek.

Semifinále play-off první hokejové Chance ligy - 1. zápasy:

Kladno – Poruba 5:3 (0:1, 2:1, 3:1)

Branky: 32. O. Machala, 37. Frye, 50. M. Filip, 53. Račuk, 58. Melka – 18. Hudeček, 32. Korkiakoski, 59. R. Toman. Rozhodčí: R. Čech, Jaroš - Otáhal, Komínek. Vyloučení: 3:3, navíc Hlava (Kladno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Jihlava – Vsetín 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky: 6. Illéš, 52. Čachotský, 54. Pekr, rozhodující sam. nájezd T. Havránek – 19. Gorčík, 33. Březina, 46. Roman Vlach. Rozhodčí: Barek, Pilný - Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 10:8, navíc Jiránek 5 min. a do konce utkání, Strejček (oba Jihlava) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články