Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraliga dohání koronavirové resty. Šestnácté kolo připravilo ocelářské derby a přímý duel o čtyřku

Hned den po skončení reprezentačního turnaje v jihošvédském Malmö se odehraje kompletní extraligové kolo. Kvůli epidemii přišla na řadu dohrávka 16. kola. Nejvýživnějším utkání by mohlo být ocelářské derby mezi druhým Třincem a Vítkovicemi. Vedoucí Sparta čeká na Karlovy Vary. Velice zajímavým utkáním o přímý postup do čtvrtfinále bude utkání třetí Mladé Boleslavi a páté Plzně. Utkání sledujte živě od 16:40 na webu ctsport.cz a kanálu ČT sport. Liberec bude své atraktivní čtvrté místo hájit v Litvínově.

Vítkovičtí se před pauzou po delším období neúspěchů zvedli a vyhráli poslední dva zápasy, oba dokonce s nulou. Nyní se jim postaví do cesty rival z Třince. "Není to jednoduchý soupeř, ale víme, že je důležité si věřit, nepustit je do výraznějšího vedení, dát první gól, pomoct si přesilovkami. Je to silný soupeř, ale hratelný, když k tomu každý z hráčů přidá ještě něco navíc," prohlásil trenér Miloš Holaň. Ostravané se stále musejí obejít bez zraněného obránce Romana Poláka.

Třinec bude čekat, v jakém stavu se vrátí do klubu trio reprezentantů: obránce David Musil a útočníci Matěj Stránský s Michaelem Špačkem. "Doufám, že hráči přijedou bez nějakého zranění a omezení, abychom mohli v pondělí ráno řešit, jestli je budeme moct zařadit do sestavy a odpoledne v pět hodin vypustit na led v Ostravě," uvedl trenér Václav Varaďa.

Sparta hraje o Prezidentský pohár proti trápícím se Varům

Sparta udělala úterním obratem proti Třinci z 0:2 na 3:2 významný krok za vítězstvím v dlouhodobé fázi a ziskem Prezidentského poháru. Hotovo ale Pražané ještě ani zdaleka nemají.

"Chceme na prvním místě zůstat, ale prvořadé jsou zápasy, které začnou v březnu. Poslední dobou nám dělaly problémy první třetiny. Nevstupujeme do nich ideálně, a přestože je někdy dokážeme uhrát na remízu, většinou prohráváme a musíme otáčet. Musíme se v tomhle zlepšit," zdůraznil kapitán Michal Řepík.

Karlovarští prohráli pětkrát v řadě a ztratili devět duelů z posledních deseti. Rádi by se vrátili na vítěznou vlnu. "Doufám, že po pauze do toho vletíme tak, jako jsme hráli do prosince," uvedl pro klubový web útočník Martin Kohout.

Souboj o čtyřku: Mladá Boleslav – Plzeň

Mladoboleslavští mají na Plzeň k dobru pouze tříbodový náskok. Oba týmy byly před přestávkou v dobré formě. Středočeši bodovali pětkrát za sebou, z toho čtyřikrát slavili výhru. Indiáni uspěli v šesti z uplynulých osmi zápasů. Vzájemné souboje byly velmi vyrovnané, dvakrát se v nich radoval Bruslařský klub.

Pozici mezi nejlepším kvartetem, které pak půjde ve vyřazovacích bojích rovnou do čtvrtfinále, nadále nahání Hradec Králové, který hostí Zlín. "Odpočinuli jsme si, vlétneme do toho a snad si vezmeme další tři body, které potřebujeme. Jako cíl před sezonou jsme si dali tu první čtyřku, tak doufám, že ho splníme. Ta šance určitě je a my do toho dáme všechno," řekl útočník Vladimír Růžička mladší, který se zkraje února zaskvěl v duelu se Zlínem hattrickem.

Zlín během reprezentační přestávky potrénoval a vyháněl z hlavy chmury po sérii pěti proher. Na play-off ztrácí deset kol před koncem devět bodů. "Pokud je o co hrát, tak to nebalíme," řekl trenér Robert Svoboda před utkáním v Hradci Králové, kde Berani před čtrnácti dny prohráli 2:5.

Poslední Jihočechy čeká duel s Brnem, které tři zápasy nebodovalo. Ani Motoru se ale nedařilo. "Chybí nám jednoduchost a přímočarost," posteskl si kouč Václav Prospal.

Kometa se chce chytit v Budějovicích
Kometa vyráží do Českých Budějovic s cílem uspět. "Od soupeře očekáváme opět rychlý a agresivní hokej s tlakem do brány," řekl před odjezdem asistent trenéra Jan Zachrla. Do sestavy se vracejí po zranění útočník Daniel Rákos a brankář Lukáš Klimeš. Brňané se po zápase přesunou rovnou do Karlových Varů, kde je ve středu čeká další ligový duel.

Desátý Litvínov se utká se čtvrtým Libercem. Bílí Tygři před přestávkou třikrát po sobě vyhráli. Ve vzájemných zápasech v sezoně hosté pokaždé bodovali, v posledních dvou kláních nastříleli Litvínovu shodně šest gólů. Hokejisté Pardubic v posledním utkání kola přivítají Olomouc. Dynamo nastřádalo za poslední čtyři zápasy 10 bodů z 12 možných.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články