Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zubřané jsou po čtyřech letech v semifinále, rychle vyřadili Nové Veselí

Valaši jdou mezi nejlepší čtyřku házenkářské extraligy po čtyřech letech. Házenkáři Zubří proměnili hned první mečbol ve čtvrtfinálové sérii proti Novému Veselí. Na palubovce soupeře vyhráli 31:22 a sérii ovládli 3:0 na zápasy.

Úvodní dvě utkání doma vyhrálo Zubří o sedm respektive devět branek a Novému Veselí se nepovedlo sérii zdramatizovat ani ve vlastní hale. "Bylo to úžasné. Čekali jsme, že Nové Veselí bude takhle kousat. Ale jsem rád, že ve druhém poločase jsme se utrhli a zápas jsme měli dost rychle pod kontrolou," řekl kouč Zubří Peter Dávid pro Českou televizi.

Navzdory jednoznačnému skóre byly podle něj zápasy náročné. "Nám vyšlo, co jsme si předsevzali. Vždycky nám zachytal brankář. Další utkání hrajeme až za tři týdny, takže budeme muset vymyslet nějaký dobrý program," uvedl slovenský kouč.

Další dvě série mohou skončit v neděli. Kopřivnice v sobotu překvapivě zdolala vítěze základní části Karvinou 31:30 a snížila na 1:2 na zápasy. Nejlepší střelec utkání Vojtěch Patzel dvanáctým gólem snížil v závěru na rozdíl jediné branky, vyrovnat se ale favoritovi nepovedlo.

Jednobrankovým rozdílem skončil také duel v Lovosicích, kde zvítězila pražská Dukla 26:25 a v sérii vede 2:1.

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů - 3. zápasy:

Lovosice - Dukla Praha 25:26 (14:14)
Nejvíce branek: Petryčenko 6, J. Motl 5/1, Malý 3 - Šůstek 7/1, Blecha 6, M. Březina 5. Stav série 1:2.

Nové Veselí - Zubří 22:31 (14:18)
Nejvíce branek: Dodica 6, J. Flajsar 5, Melichar a Bartůněk po 3 - Mořkovský 7/3, Dokoupil 5, Jurka a Dobeš po 4. Konečný stav série 0:3.

Kopřivnice - Karviná 31:30 (15:17)
Nejvíce branek: Musálek 6/2, Čadra, Grizelj oba 6 - V. Patzel 12/3, Užek, Sobol oba 5. Stav série 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články