Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlepšit hru venku. Házenkáři začínají s přípravou na ME, prověří je Černá Hora

Čeští házenkáři po týdenní přípravě odcestují ke dvěma přátelským zápasům do Černé Hory. Hlavním cílem je zmenšit odlišnosti předvedené hry venku. Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš chtějí vyzkoušet další možnosti sestavy pro lednové mistrovství Evropy v Chorvatsku. Na první sraz 22. října bylo zatím nominováno osmnáct reprezentantů, pozvánka ještě čeká na další dva hráče. 

Trenér házenkářské reprezentace Jan Filip
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"A to s ohledem na zdravotní stav Ondry Zdráhaly a Honzy Landy. Pokud budou zdravotně v pořádku, budou tato místa pravděpodobně jejich. Oba jsou to tahouni a jsou důležití pro fungování týmu," vysvětlil Filip.

V sestavě naopak nebudou tentokrát chybět mladíci Zeman, Kašpárek a Mubenzem. "Po delší pauze se v nominaci objevuje Michal Kasal, naposledy byl s námi před více než rokem a půl. Na levém křídle dostane větší prostor Milan Kotrč před Jirkou Motlem," řekl Filip. Stabilní brankářská dvojice je pak Galia – Mrkva.

Radost českých házenkářů
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"V Černé Hoře to bude jedna z posledních zkoušek a my budeme chtít dát na hřišti příležitost všem šestnácti hráčům, kteří s námi do Černé Hory pojedou," dodal Filip. Dvojzápas proti Černé Hoře bude jediným podzimním herním testem českého výběru. "Pak už nás totiž čeká jen přípravný dvojzápas proti Slovensku na konci prosince," přiblížil Filip.

Český tým čekají proti Černé Hoře dvě utkání – první v pátek 27. a druhé v sobotu 28. října a Češi odehrají oba zápasy na hřišti soupeře. I to má svůj zásadní důvod. "Naším problémem je, že hrajeme diametrálně odlišně venku a doma, zejména v kvalifikačním zápase," řekl Filip.

I proto zvolili model dvou přípravných zápasů na hřišti soupeře. "Samozřejmě přátelské utkání je jiné než třeba kvalifikace, ale my hrajeme doma o třicet i více procent lépe než venku. A na Euru také nebudeme hrát doma," dodal kouč národního týmu.

Zdroj
ČT sport, ČHF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články