Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trenéři dovedli házenkáře na ME a svaz jim prodloužil smlouvu

Praha – Úspěšná sestava se nemění, ani trenérská. Proto reprezentaci házenkářů dál povedou Jan Filip a Daniel Kubeš. Vedení svazu s nimi krátce po postupu na lednové mistrovství Evropy prodloužilo končící smlouvu o další tři roky až do konce sezony 2019/20.

Daniel Kubeš
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"S jejich prací jsme spokojeni," uvedl v tiskové zprávě prezident svazu Radek Bendl, který si pochvaloval koncepci koučů směrem k nižším věkovým kategoriím. "Prodloužení spolupráce bylo logickým krokem," dodal. 

Spokojeni s prodloužením kontraktu jsou i Filip a Kubeš. "Museli jsme se vyrovnat s pokračující generační výměnou, což s sebou neslo i nastavení fungování týmu, v němž museli někteří hráči přijmout nové role. Myslím, že se nám také podařilo začlenit hráče, kteří mají velký potenciál pro další roky," uvedl Filip s tím, že se snaží posunout tým dál.  

Oba věří, že budou mít celek před mistrovstvím Evropy delší čas pohromadě a budou ho moci dobře připravit. Myslí už ale také na další sezony a chtějí se zaměřit hlavně na pokrytí defenzivních postů. "Jednou z našich priorit v příštích letech bude nalézt vhodné typy pro obránce na pozicích tři a čtyři. V této sezoně na nich působili Pavel Horák a Jan Landa, musíme ale myslet na budoucnost, protože oba jsou z těch už hodně zkušených," dodal Kubeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články