Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sabaté ukázal na 21 hráčů pro baráž se Severní Makedonií, nováčkem je Choleva

Nový španělský kouč házenkářů Xavier Sabaté oznámil nominaci 21 hráčů, kteří se v polovině dubna utkají se Severní Makedonií o postup na mistrovství světa. Ve výběru je poprvé i devatenáctiletý křídelní hráč Mathias Choleva z Frýdku-Místku. První duel odehrají Češi 13. dubna ve Zlíně a od 20:05 jej živě nabídne ČT sport a ČT sport Plus.

Radost českých házenkářů
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Český celek byl díky 13. místu na lednovém mistrovství Evropy při losu play-off nasazený a vyhnul se první části druhé fáze světové kvalifikace. Severní Makedonie postoupila přes Rumunsko. Pro Čechy byl tento soupeř dlouhá léta téměř osudovým a neoblíbeným, s balkánským protivníkem se utkali například v červnu 2016 v play-off o MS a k postupu jim scházel jeden gól.

"Náš tradiční soupeř, hodněkrát jsme se s nimi potkali v těchto vyřazovacích bojích. Bude to hodně o prvním zápase. Upřímně, potřebujeme velký náskok, protože všichni víme, jak to vypadá v Makedonii, kde přijde osm tisíc balkánských fanoušků. Potřebujeme prostě zvládnout domácí utkání ve Zlíně," řekl již před dvěma týdny Stanislav Kašpárek, jedna z českých opor.

Mistrovství světa budou v lednu hostit Polsko se Švédskem.

Nominace házenkářů na play-off o MS proti Severní Makedonii (13. dubna ve Zlíně, 17. dubna ve Skopji):

Brankáři: Tomáš Mrkva (Bergischer HC/Něm.), Šimon Mizera (Zubří),

levá křídla: Jakub Hrstka (DRHV 06/Něm.), Marek Vančo (Elbflorenz 2006/Něm.),

levé spojky: Matěj Klíma (Lübeck-Schwartau/Něm.), Vojtěch Patzel, Dominik Solák (oba Karviná),

střední spojky: Tomáš Babák (Bergischer HC/Něm.), Matěj Havran, Lukáš Mořkovský (oba Zubří), Martin Březina (Dukla Praha),

pravé spojky: Stanislav Kašpárek (Meškov Brest/Běl.), Diudonné Mubenzem (Coburg/Něm.), Tomáš Piroch (Créteil/Fr.),

pravá křídla: Tomáš Číp (Baia Mare/Rum.), Mathias Choleva (Frýdek-Místek),

pivoti: Václav Franc (Karviná), Leoš Petrovský (Nettelstedt-Lübbecke/Něm.), Daniel Režnický (Plzeň), Jan Užek (Karviná), Štěpán Zeman (Gummersbach/Něm.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články